Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Pregnant lan babarané minangka proses fisiologis sing rampung lan ing kandhutan normal, ora ana panggilan darurat. Nanging, dadi kedadeyan menyang omah maternity waé, ing tandha-tandha pisanan awal gaweyan, durung ditampa.

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Layanan ambulans ngirimake pasien ing kasus ing ngendi rumah sakit darurat dibutuhake. Dadi, ing pasien kasebut, minangka aturan, ana referral karo indikasi tanggal rawat inap lan jeneng institusi medis. Kajaba iku, kudu ditemokake yen pasien ing kondisi sing ora ngidini dheweke bisa mandhegani ing institusi medis, ing sawetara kasus transportasi dibutuhake ing posisi semi utawa lungguh kanthi nggunakake tandu.

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Shock anafilaksis, mbok menawa, wangun paling abot ing reaksi alergi saka jinis langsung. Kejut kuwi minangka akibat saka kontak karo alergen tartamtu lan ditepungi kanthi hemodinamika akut, sing ngasilake insufficiency sirkulasi lan luwih kanggo hypoxia kabeh organ penting.

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns saka gelar papat kasebut ngobong jero, sing ora mung kabeh lapisan kulit mati, nanging uga otot, balung, tendon, sendi, nganti charring. Ing jam wiwitan sawise ngobong, nekrosis kulit lan jaringan sing ndadeake berkembang.

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Ing 10% kasus marang latar mburi pancreatitis akut, nekrosis pankreas berkembang. Kerusakan serat ing sekitar pankreas, lobulus, lan sel panci pancen disebabake dening tumindak lipase (enzim pankreas).

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns saka jurusan katelu dibagi dadi loro subgrup - burns saka gelar "A" katelu lan burns saka gelar "B" katelu. Lan tingkat ketiga "A" diobong isih diklasifikasikake minangka lara cuwèran, lan tingkat "B" katelu sing diobong jero, bedane misale jek cukup cilik, mung sawetara milimeter, nanging, ing kasunyatané banget penting - kabeh ing kuman lapisan kulit. Yen lapisan kuman rusak, kobong dadi jero kanthi definisi, sing tegese kaya tatu sing ora bisa diobong dhewe ora bisa waras - bakal mbutuhake pemugaran kulit kanthi cara bedhah, iki proses rumit lan dawa. Ngobong 2 derajat uga bisa dibandhingake lan mangerteni beda fundamental.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing kedhokteran, iku umum kanggo ...

Perawatan tatu saka 2 derajat

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns-degree burns ana hubungane karo burns dangkal, amarga kedalamane ora mengaruhi lapisan kuman kulit, mula kulit ing panggonan-panggonan kaya ...

Bantuan sepindah kanggo drowning

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Miturut jinis lan alesan - drowning bener utawa "udan", ing acara sing akeh banyu lumebu wit bronchial lan ...

Perawatan tatu saka 1 derajat

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burn punika trauma sing disebabake tumindak suhu dhuwur ing jaringan awak, bahan kimia agresif, radiasi arus listrik lan ionisasi. Teka ... Liyane

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Keseriusan masalah iki bisa diarani kanthi ...

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Bantuan sepisan kanggo tutup getihen ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga fraktur, kalebu ... More



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi