Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Pregnant lan babarané minangka proses fisiologis sing rampung lan ora mbutuhake panggilan darurat sajrone kandhutan normal. Nanging, supaya kedadeyan menyang rumah sakit bersalin dhewe, ing tandha-tandha pratandha awal, kita durung ditampa.

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Layanan ambulans ngirimake pasien ing kasus ing ngendi rumah sakit darurat dibutuhake. Yaitu, pasien kasebut, minangka aturan, duwe referral ing tangan sing nuduhake tanggal rawat omah lan jeneng institusi medis. Kajaba iku, kudu ditrapake manawa pasien kasebut ing negara sing ora ngidini dheweke bisa menyang institusi medis dhewe, ing sawetara kasus transportasi dibutuhake ing posisi setengah utawa lungguh kanthi nggunakake tandu.

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Shock anaphylactic mbok menawa wangun reaksi alergi sing paling abot saka jinis langsung. Kejut kuwi minangka akibat saka kontak kaping pindho karo alergen tartamtu lan dituduhake dening hemodinamika sing akut, sing ndadekake kegagalan sirkulasi lan luwih lanjut kanggo hipoksia kabeh organ penting.

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Gelombang kaping papat diobong jero, sing ora mung kabeh lapisan kulit mati, nanging uga otot, balung, tendon, sendi, lan malah sing rusak. Wis ing jam sepisan sawise ngobong, nekrosis kulit lan jaringan sing ndadeake berkembang.

Panganggité: dokter bedah abdominal Denisov MM

Ing 10% kasus, nekrosis pancreatik ngalami latar mburi pancreatitis akut. Pati tissue sing nyakup pankreas, lobulus, lan sel panci pancen amarga tumindak lipase (enzim pankreas).

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Burns derajat katelu dibagi dadi loro subgrup - tahap ketiga "Burns" lan tingkat katelu "B" terbakar. Lan tingkat ketiga "A" diobong uga diarani burns dénpis, lan gelar "B" kaping tiga wis diobong jero, bedane misale jek cukup cilik, mung sawetara milimeter, nanging, ing kasunyatan, banget ketaman - kabeh ana ing kuman lapisan kulit. Nalika lapisan wutah rusak, kobong dadi jero miturut definisi, lan iki tegese kaya tatu sing ora bisa ngobong dhewe ora bakal marasake awak - kene bakal mbutuhake pemugaran kulit kanthi cara bedhah, proses iki kompleks lan dawa. Ngobong 2 derajat uga bisa dibandhingake lan mangerteni beda fundamental.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan ciloko

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing kedhokteran, iku umum kanggo nguber getihen dadi ...

Pangobatan saka burns 2 derajat

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Burns-degree burns related to burns that are superficial, amarga jerone ora nyebabake lapisan wutah kulit, saengga, kulit ing panggonan ...

Bantuan sepindah kanggo drowning

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Miturut jinis lan alesan - drowning bener utawa "udan", ing acara sing akeh banyu tumiba menyang wit bronchial lan ...

Perawatan burns 1 degree

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Luka sing arupa cilaka sing ana nalika suhu dhuwur, bahan kimia sing agresif, radiasi arus lan ionisasi listrik ditrapake marang jaringan awak. Nerusake ... Sabanjure

Perdarahan Gastrointestinal Darurat

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka macem-macem etiologi. Kasunyatan yen masalah iki bisa ngomongake gegayuhan masalah iki ...

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo tutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga fraktur, kalebu ... Sabanjure

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru