Pisanan pisung amputasi akeh ditrapake ing operasi lan ing pemeriksaan pasca-mortem awak.

Trakeostomy Kit:

1 - pancing trompet kanggo isthmus kelenjar tiroid digunakake kanggo push jaringan loro;

2 - pancing sing landhep kanggo nyegah lan ndandani laring lan trakea;

3 - dilake trakea liwat driji;

4,5,6 - tracheostomy cannula ing wangun sing disusun lan disassembled, dipasang ing trakea sawise ekspansi.

Clamp lambung Lane - usus, kaping pindho kanggo gastrectomy. Iki digunakake minangka agen interstitial sementara nalika diterapake ing weteng lan kanggo bagean usus. Latihan ganda menehi efek hemostatic sing luwih lengkap.

Alat-alat sambungan jaringan dan set jarum pemegang: 1 - pemegang jarum dengan pegangan melengkung (Mathieu); Ana mekanisme ngeculake jarum jarum: 2 - jarum jarum Troyanov; Ing tip saka sing jarum jarum mbengkongaken, iku bisa kanggo ndandani komprèsi jarum

Sawijining alat kanggo ngreksa tengkorak manungsa

Alat khusus kanggo craniotomy:

1 - nahan karo set cutters. Digunakna kanggo ngobar telu utawa papat bolongan ing tengkorak kanggo sawing sakterus liwat bolongan kasebut karo Gigley saw (sing dituduhake dening nomer enem)

2 - Dalgren's nippers, luer nippers (perlu kanggo ngilangi protrusions tulang utawa protrusions sing nyegah sawing karo Gigli)

A set instrumen bedah kanggo amputasi limb kasusun saka:

1 - retractor; Iki serves kanggo ndandani limb sing tegak karo sumbu longitudinal balung.

2 - Kabel kawat Gigley; Alat utama kanggo kerangka sawing.

3 - pegangan tangan saka Palenov kanggo mbenerake kabel saw;

4 - hemostat harness impose on both sides;

5 - set pisau amputasi minangka aksesoris sajrone proses sawise sawing.

Kanalonapolniteli digunakake kanggo perawatan mekanik (instrumental) kanal-kanal. Peralatan kasebut bedha karo ukuran diametere kanggo pilihan menyang saluran sing cocog lan benang saka bor dhewe.

A set instrumen trauma kanggo traksi skeletal:

1 - Krenjang Kirchner kanthi jarum kanggo traksi skeletal. Miturut makna fungsional, tuladha karo aparat Ilizarov.

2 - bor tangan digunakake kanggo ngeborake bolongan menyang jarum sing bakal dilewati.

Jarum lilin ngrujuk marang instrumen kanggo gabung kain. Padha, kaya jarum biasa, ngandhut eyelet kanggo ngetik thread lan duwe darling semi circular khusus, sing pancen diijini nyapu kain ing arah transversal jaringan bunder (weteng, usus, lan sapiturute). Iki dibagi dadi rong tipe:

1 - jarum ligamen blunt - Deschamps jarum - digunakake ing jaringan karo tekstur alus saka organ pierced;

2 - jarum suntingan tajem - jarum Cooper ngidini kanggo ngresiki setengah massa ora mung organ internal, nanging uga jaringan ikat lan kulit.

Instrumen surgical bedah kanggo endovsanurgery kalebu tabung endoskopik diameter, clamps lan tips karet.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru