Pisanan pisung amputasi akeh ditrapake ing operasi lan ing pemeriksaan postmortem awak.

Nyetel trakeostomi:

1 - tusukan pancing kanggo hama tiang kelenjar sing digunakake kanggo nyebar jaringan;

2 - pancingan akut kanggo nyekel lan mbenakake laring lan trakea;

3 - dilator saka trachea dening driji;

4,5,6 - tracheostomy cannula ing wangun sing dirakit lan disassembled, dipasang ing trakea sawise nggedhekake.

Clamp Lane gastric - intestinal, ping kanggo reseksi saka weteng. Iki digunakake minangka vroovanostavlivayuschee sauntara tegese minangka Applied menyang weteng, lan kanggo usus. Zizhim ganda nyedhiyakake efek haemostatic sing luwih lengkap.

Piranti sing nyambungake kain lan set saka jarum sing duwe: 1 - jarum sing nduwèni pegangan sing melengkung (Mathieu); Ana mekanisme pambuka jarum: 2 - wadhah jarum saka Troyanov; Puncak saka jarum jarum wis mbengkongake, bisa kanggo ngatasi kompresi jarum

A set alat kanggo trepanation saka manungsa tengkorak

Sawijining alat khusus kanggo pangobatan tengkorak:

1 - karo set pemotong pemotong. Digunakna kanggo ngobar telu utawa papat bolongan ing tengkorak kanggo sawing sakterus liwat bolongan kasebut kanthi Jigley saw (sing dituduhake dening nomer enem)

2 - Dahlgren Nippers, Luer's nippers (perlu kanggo ngilangi protrusions balung utawa protrusions sing nyegah sawing Jigley)

A set instrumen bedah kanggo amputasi limb kasusun saka:

1 - retractor; Iki serves kanggo ndandani limb sing tegak karo sumbu longitudinal balung.

2 - Jigli wire saw; Alat utama kanggo sawing balung.

3 - Palenov ngatur kanggo ngatasi kabel saw;

4 - tourniquet hemostatic dilebokake ing loro-lorone;

5 - set pisau amputasi minangka peralatan tambahan kanggo diproses sawise sawing.

Kanal saluran digunakake kanggo proses mekanik (instrumental) kanal-kanal akar. Peralatan kasebut beda-beda ing ukuran diametere kanggo pilihan menyang saluran sing cocog, lan ing benang saka bor dhewe.

Piranti alat traumatologis kanggo daya tarik skeletal:

1 - Kirschner Staple karo ujar kanggo traksi skeletal. Ing istilah sing penting fungsi, piranti Ilizarov meh podho.

2 - Pengeboran tangan serves kanggo ngebor lubang menyang jarum bakal pass.

Jarum ligma ana hubungane karo alat kanggo nyambungake jaringan. Padha, kaya jarum biasa, ngandhut jarum kanggo nglebokake benang lan duwe kanopi separo khusus, sing mung diijini nyalutake kain ing arah transversal jaringan bunder (weteng, usus, dll.) Ana loro jinis:

1 - jarum lambung bodoh - jarum saka Deschan - digunakake ing jaringan kanthi konsistensi alus saka organ tindak;

2 - jarum ligamen akut - jarum Cooper ngijini sampeyan kanggo jahitan ing setengah lingkung, ora mung organ internal, nanging uga jaringan ikat lan kulit.

Instrumen surgical bedah kanggo endovsanurgery kalebu tabung endoskopik diameter, clamps lan tips karet.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi