Panganggité: surgeon Yurevich VV

Wonten ing bidhang pengobatan modern, mboten saget manggihaken area ingkang langkung nyenengake, dramatis lan ekstrem saking operasi. Tembung surgery karo basa Yunani kuno diterjemahna secara harfiah minangka jahitan. Nanging, ora kaya ahli khusus, dokter bedah bisa narik sabar saka tangan ing wayahe. Kajaba iku, kanthi tangan sing padha, ahli bedah bisa ngrusak wong, ing kasus sing beda karo profesi gedhe iki.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki amarga kasunyatan menawa pendarahan internal luwih angel kanggo ndiagnosis tinimbang mbukak. Iki tegese bantuan medis sing kasedhiya uga kasep. Internal disebut getihen, ditondoi dening aliran getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung marang jumlah aliran getih, telung derajat pendarahan dibedakake: moderat, medium lan abot.

Panganggité: surgeon Yurevich VV

Apa wae intervensi bedhah sing wis dituduhake dening pasien, kasebut, salah sawijining cara utawa liya, nyakup tatu ing dheweke.

Sayange, sanajan prosedur bedhah kanthi becik dianggep asring banget karo fenomena sing ngganggu kaya suprapasi.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Kuku sing diambah minangka patologi sing nyedhaki umum sing dumadi ing praktik bedah rawat, sing mbutuhake perawatan bedah langsung. Paling asring, panyebab saka perkembangan kondisi kasebut yaiku ciloko, sepatu sing sithik lan ora dipilih kanthi bener. Aman saka kuku ingrown ora njamin yen masalah iki ora bakal kedadeyan maneh. Akeh wong ora ngerti carane mbusak kuku sing diambah .

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Publikasi sacara sedhela nyedhiyakake informasi babagan apa sing kudu dilakoni kanthi rib banter. Dadi, rata-rata, fraktur tulang rusuk akun kanggo 15% kabeh jinis cedera balung. Mekanisme luka ing patologi iki bisa uga langsung utawa ora langsung. Conto mekanisme ora langsung yaiku patahan tulang rusuk ing bagian lateral kanthi komprèsi thorax ing arah anteroposterior. Amarga kasunyatan manawa iga ribet uga disambungake, perpindahan fragmen ing volume sing signifikan ora kedadeyan.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Pengobatan bedah primer saka tatu (PCO) yaiku serat manipulasi bedah kang ditrapake kanggo nyegah infeksi luka lan nyiptakake kondisi sing perlu kanggo penyembuhan luka sing paling efektif.

Pirogov Nikolay Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg anatomi topografi anatomi (anatomi tata cara), pendiri operasi militer Rusia lan anesthesia (ilmu manajemen pain).

Nikolai Ivanovich lair ...

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Buyalsky Ilya Vasilyevich (1789-1866) wiwit kariré minangka mahasiswa ing Akademi Medis lan Bedah ing St. Petersburg. Ing wiwitan, dheweke ditampa minangka asisten drajad, lan sawisé dadi lulusan, dheweke nampa posisi dhiri. Proyektor ...

Bobrov Alexander Alexeevich

Bobrov Alexander Alekseevich (1850-1904) lulusan Fakultas Kedokteran Universitas Moskwa, ing ngendi dheweke ndadekake dheweke dadi mahasiswa amarga karyane "geger gegandhèngan lan kejutan". Latihan dianakake ing klinik ...

Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militèr ing rongga weteng, direktur Institut Imperial ...

Dyakonov, Pyotr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) minangka salah sawijining ahli bedah ing Rusia. Aktivitas ing obat kasebut ditondoi dening macem-macem kapentingan lan penemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus wonten ing pengembangan anatomi topografi. Antarane sumbangan utama Peter Ivanovich ... More

Inozemtsev Fyodor Ivanovich

Inozemtsev Fyodor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga minangka reformis. Kanthi jeneng Feodor Ivanovich nyambungake pisanan ing kekaisaran ethereal Empayar Rusia sing dilakoni sajrone operasi ... Selengkapnya

Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah everyone ing negara kita paling sithik tau krungu jeneng iki, sanajan dheweke awake adoh saka kedokteran lan ora tau nyuwun pangapunten ...

Reseksi kelenjar tiroid

Panganggité: Endocrinologist Andretsova N.V.

Biasane, pasien sing dianjurake kanggo operasi kasebut, arep ngerti apa iku lan ...

Blok cabang cabang mbungkus mboten pepak

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Nalika kita diatasi dening kadhemen kanthi wahing lan wutah sing ora ana telu, meh kabeh ngerti ...

Pemblokiran AV jurusan 2

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Senadyan ana pirang-pirang cara kanggo diagnosa penyakit jantung, salah sijine ...

Blokade lengkap saka leg cabang cabang tengen

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Dokter sing nekani milih sampeyan elektrokardiogram: alat radhio, tumpukan kabeh kabel kanthi piranti suckers lan ...

Laparoscopy ing ginekologi

pengarang: gynecologist Snytko I.М.

Laparoscopy minangka cara bedhah modern kanggo diagnosa lan perawatan maneka penyakit ginekologi, ...

Lit ing dada

pengarang: dokter Umancuk AA

Sensasi kobong ing dhaérah dada ora nyenengake, lan kadhangkala mbebayani. Wiwit masalah bisa prasaja, ...

Pucuk getih ing feces bayi

pengarang: pediatrician Pristavko Т.А.

Anak cilik butuh perhatian lan perawatan khusus. Saben pangowahan ing kesehatane ...

Kombinasi susu ing nyusui

pengarang: endocrinologist Ryauzova E.A.

Kandhutan lan kelahiran ngganti latar hormonal awak wadon, nyiapake kanggo proses pakan ...

Pemeriksaan susu

pengarang: dokter Sholenkina О.N.

Kaendahan wanita ora mung wujud ramping, pikiran sing cetha lan katon apik. Peran penting ing ...



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi