Busana ing omah: indikasi lan prinsip perawatan

dhokter ambulans ana AA

Ana macem-macem jinis wounds, sing dibagi miturut cara sing dibentuk, ing ngarsane utawa ora ana komplikasi mikroba, ambane tatu ing kulit.

Bantuan sepindah kanggo ngethok

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Perkapalan, ing terminologi medhia, ngrujuk ing konsep kasebut minangka potong wounds. Wounds kasebut minangka asil saka cetha, alat sing kerep nglereni (kaya alat sing bisa dadi piso, kaca, utawa bahan logam, lan luwih akeh, ora ana rahasia manawa sampeyan bisa ngetokke dhewe sanajan ing pinggir sheet kertas!). Ukuran wounds kasebut biasane ora kurang saka setengah sentimeter.

Bantuan sepindah kanggo drowning

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Kanggo jinis lan alasan - tenggorokan bener utawa "udan", yen akeh banyu lumebu ing wit bronkial lan "garing" utawa asifat oksidik - yen banyu tetes pisanan, nglebokake trakea, nimbulake refleks aktivitas napas lan jantung, Tipe iki kalebu kejutan kang abot, uga bisa ditemoni ing sekunder.

Sepindah kanggo angina lan infark miokard

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Angina pectoris lan infark miokardia ngrujuk marang konsep umum minangka penyakit jantung iskemik. Penyakit jantung koroner (CHD) ditondoi kanthi ora cocog antara intake getih sing sugih oksigen menyang sel-sel miokardium lan kebutuhan oksigen kanggo sel kasebut. Kekurangan oksigen iki ngasilake keluwen oksigen (hypoxia), lan banjur iskemia sel lan jaringan. Kanthi serangan jantung, proses iki rampung karo nekrosis.

Gumpalan getih ing urine wanita

panganggit: dokter Gulenko S.V.

Hematuria tansah dadi tandha panyakit sing abot saka sistem genitourinary, nanging ora bisa ditemtokake kanthi jelas. Ing sawetara kasus, klumpukan getih ing urin wanita uga amarga preparation ora cukup kanggo ngumpulake analisis nalika ngalami pendarahan menstruasi. Tanpa anané gejala klinis liya sing nyebabake curiga tumrap patologi, perlu kanggo ngumpulake cairan kanggo analisis ing pungkasan periode menstruasi.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing sajrone obat, sing umum bisa mbungkem perdarahan dadi kapiler (kanthi lara cilik, potongan, goresan), nalika prau cilik sing rusak - kapiler, venous - kanthi vena (ing ngisor "b"). Getih iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih sing akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa lan perawatan

pengarang: traumatologist Usanov EA

Perdarahan internal yaiku mbebasake getih saka amben pembuluh darah menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol