Cilek Payudara

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Sampeyan kudu ora ngeculke malah tipis tipis utawa hematoma sing muncul ing dodo, minangka tumor kadhangkala ngembang minangka akibat saka bundhas.

Atheroma saka kelenjar mammary

pengarang: dokter Leshkov VE

Ateroma minangka neoplasma sing disebabake dening inflamasi kelenjar sebaceous, sing ana ing jero sekresi sebaceous sing diprodhuksi dening kelenjar iki. Externally, katon kaya pendidikan, banget protruding ndhuwur kulit. Bisa ditemokake ing sembarang papan, nanging biasane dokter kudu ngatasi atheroma ing kulit, gulu lan pucuk, pasuryan (ing segi tiga nasolabial utawa alis), ing wilayah genital (scrotum, perineum, labia majora utawa pubis) ing dada (penyakit iki diarani atheroma dada).

Peradangan saka cyst saka susu

pengarang: dokter Mirnaya E.V.

Payudara payudara yaiku pembentukan patologis ing jaringan susu, sing ana rongga sing dikubengi kapsul lan diisi karo cairan. Cysts are multiple and single.

Alesan utama pembentukan payudara payudara yaiku ketidakseimbangan hormon, yaiku, produksi hormon estrogen.

Kelenjar dada nyeri

panulis: dokter Maleva O.

Kelenjar susu ing saben dinten urip disebut kelenjar mammary, dumunung ing tembok dhadha anterior. Panampilan rasa sakit ing kelenjar susu mammary nate nyebabake keprigelan marang wong.

Cyst ing dada

pengarang: dokter Fedorenko N.S.

Kesehatan wanita tansah lan tetep dina iki minangka topik sing penting banget kanggo kabeh generasi wanita, saka bocah wadon nganti nenek. Lan salah sawijining masalah kesehatan wanita paling penting yaiku kesehatan payudara.

Antarane penyakit wadon, asring banget ing wanita ing umur diwasa saka 35 nganti 55 taun ana penyakit kaya mengkono minangka kanker payudara.

Dipakani dhisik nalika nyusoni

pengarang: dokter Samoilov MA

Apa ibu ora pengin menehi anak sing paling apik? Utamané nalika nerangake panganan. Enom sasi suwene urip kanggo bocah mung susu ibu iku sing paling berharga lan ora bisa diduweni.

Akeh dokter ora nyaranake mbanyoni bayi, amarga susu susu 80% banyu. Menapa malih, kanthi nyiapake anak sampeyan banyu utawa teh, sampeyan bisa nggawe resiko nyebabake nyuda produksi susu ibu.

Kondensasi ing dada

pengarang: dokter Patvakanyan Nana

Konsolidasi ing kelenjar mammary yaiku pambentukan siji utawa sawetara kelenjar, bongkahan, utawa owah-owahan liyane ing kelenjar susu. Bisa uga dideleng sensasi nyeri, putus susu, owah-owahan eksternal ing dada. Seals bisa dadi loro psikologi lan patologis. Bisa uga diamati ora mung ing wanita, nanging uga ing wong lanang lan bocah-bocah.

Mastopathy nyusoni

penulis: dokter anak Shaynoga T.V.

Mastopathy minangka penyakit sing ana hubungane karo proses inflamasi ing jaringan susu. Ing 90% wanita primiparous, mastitis ana sajrone nyusoni, lan dumadi saka penyakit iki uga ora ana hubungane karo meteng lan babaran.
Pengembangan mastitis laktasi (postpartum) disebabake lactostasis lan mikrocracks nipple.

Epidermal Staphylococcus ing susu

pengarang: dokter, Ph.D. Andreeva S.G.

Staphylococcus epidermal yaiku bakteri sing ana ing kulit manungsa (mula jenenge) minangka bagéan saka microflora normal. Kita ora manggon ing negara konfrontasi karo kabeh mikroorganisme. Welasan spesies kasebut bebarengan karo manungsa, ora mung tanpa gawe piala, nanging uga melu nyegah keseimbangan tartamtu.

Staphylococcus ing susu ibu

panganggit: dokter Gulenko S.V.

Biasane, nyusoni nyebabake masalah mikrobial seeding saka mikroorganisme pathogen sing kondhisi. Lan asring sababe iki yaiku Staphylococcus aureus.

Carane cepet njalari bayi saka nyusoni

penulis: dokter anak Shaynoga T.V.

Nggawe keputusan babagan nyerang bayi saka nyusoni ora gampang.
Nalika bisa nambani bayi saka nyusoni? Sing paling apik kanggo ngenteni nalika bayi nolak susu, nanging ing saben kasus bisa kedadeyan ing wektu sing beda-beda.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru