Embolisme pengobatan

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Istilah "embolisme" tegese kedokteran proses patologis kanggo ngirim getih ing macem-macem substrat (emboli), sing biasane ora kedadeyan lan bisa nyebabake penyumbatan wadhah, lan mulane bisa nyebabake nyoleliake suplai getih menyang jaringan utawa kabeh organ.

Serangan Jantung - Penyebab lan Perawatan

Panganggité: Doktor Buren'kova NV

Aku akeh sing wis krungu saka penyakit kaya infark miokardium akut. Lan akeh kanca sing nandhang penyakit iki. Infark miokard akut iku salah sawijining penyakit sing paling umum ing donya. Angka kematian kira-kira 1/3 kabeh wong sing lara. Resiko lara maneh tetep dhuwur sawise serangan jantung.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing sajrone obat, sing umum bisa mbungkem perdarahan dadi kapiler (kanthi lara cilik, potongan, goresan), nalika prau cilik sing rusak - kapiler, venous - kanthi vena (ing ngisor "b"). Getih iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih sing akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo nutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga patah, kalebu ciloko kang ditutup. Définisi medis trauma muni kaya iki - efek dadakan ing awak saka obyek eksternal, sing nyebabake gangguan anatomi lan fungsional.

Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa lan perawatan

pengarang: traumatologist Usanov EA

Perdarahan internal yaiku mbebasake getih saka amben pembuluh darah menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol