Puthung tibia

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Senadyan kasunyatan manawa skeleton saka sikil luwih gedhe tinimbang ekstremitas ndhuwur - ciloko saka extremitas ngisor, mlengkung ing ngisor sikil ngisor, cukup umum antarane populasi.

Perawatan saka fraktur kompresi saka tulang punggung ing bocah-bocah

pengarang: dokter dhokter ambulance Buren'kova NV

Fraktur komplikasi saka balung geger sing cukup serius, nanging ora umum. Mung 1-2% saka kabeh cilaka balung. Sing luwih mbebayani yaiku, sing nyebabake cacat bocah yen ora dianggep salah.

Tanda tandha sing rusak

Dokter A. Deriushev

Pecah tulang rusuk iku trauma umum, saéngga, minangka aturan, peran utama dimainaké kanthi anané trauma kasebut. Bisa dadi tiba, jeblugan. Trauma bisa diduweni ing saben dinten, nalika kacilakan lalu lintas, nalika muter olahraga, lan liya-liyane.

Akibat fraktur dasar tengkorak

panganggit: dokter Martynenko O.V.

Otak manungsa iku wilayah sing paling kompleks lan ora pati ditliti ing awak manungsa. Dheweke ngontrol karya kabeh organ lan sistem, njamin pangopènan fungsi penting, nanging, sayangé, ora bisa regenerasi. Ilmuwan-ilmuwan sing pinter bisa nganggo kloning ing laboratorium modhèrn manèh organ apa-apa sajroning otak manungsa. Sembarang cedera craniocerebral sing severity beda-beda iku mbebayani kanggo kesehatan manungsa lan urip. Yen korban isih bisa urip sawisé cedera otak traumatik, konsekuensi isih bakal tetep.

Cilaka industri - pembayaran cuti lara

penulis: dhokter Buren'kova NV

Produksi bakal dianggep mung trauma, sing ditampa sajrone jam kerja ing kinerja tugas fungsional sing langsung. Yen ing papan panggonan sampeyan ora melu apa sing mesthine lan bakal cilaka, ora bakal dianggep produksi.

Ciloko saka wilayah maxillofacial

penulis: dokter Tyutyunnik DM

Rusak iku pelanggaran struktur integral ing jaringan, tingkat seluler utawa organ sing nyebabake efek saka agen sing bakal ngrusak. Kerusakan wilayah maxillofacial dumadi amarga pengaruh faktor mekanik - obyek sing padhet, temen lan landhep, mekanisme gerak, kalebu senjata api; faktor fisik - karusakan termal lan radiasi; lan faktor kimia - karusakan dening asam, alkali lan agen kimia liyane. Ana uga kombinasi cedera.

Netepake severity saka bundhas

panganggit: dokter Martynenko O.V.

Ngeculke aturan safety, non-observance aturan lalu lintas bisa nyebabake ciloko serius, sing menehi ancaman serius kanggo kesehatan lan urip korban. Prospek-probe kanggo pengawetan urip lan pemulihan mangsa gumantung marang penilaian sing tepat ing wektu sing abot banget ing korban ing adegan lan penyediaan pertolongan pertama.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol