Sore sawise caesarean

Panganggité: Rudenko M.G.

Bagian cesarean wis dadi luwih umum saiki. Dina iki, operasi iki meh dadi utama ing antarane operasi pangiriman liyane. Frekuensi kasebut 10-20% ing Rusia, rata-rata sekitar 15%.

Penyakit pelekat saka rongga weteng

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Penyakit pelekat iku sawijining kondisi sing ana gegayutan karo pembentukan adhesion ing rongga abdomen. Iki kedadeyan amarga sawetara proses inflamasi, sawise ciloko lan campur tangan bedhah.

Laparoscopy fibroid uterine

penulis: dokter Kolos EV

Myoma uterus minangka neoplasma benang ing wangun nodular, sing dumadi saka jaringan otot utawa serous. Ana ing hubungan karo organ anatomi saka organ bisa nandhang gulu, isthmus utawa awak saka uterus, lan ana hubungane karo lapisan - submucous (ing lapisan mucous), ing lapisan otot, lan subserosely (ing ngisor membran serous saka organ).

Laparoscopy saka gallbladder

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Laparoscopy saka gallbladder (laparoscopic cholecystectomy) minangka operasi endoskopik kanggo mbusak gallbladder. Pemeriksaan laparoscopic saka gallbladder uga bisa, nanging luwih umum.

Laparoskopi diagnostik sistem cholagogue bisa ditindakake kanggo curiga onkologis utawa klarifikasi diagnosis adonan bile duktus kanthi ora ana gallstones (contone, proses adesif).

Jahitan sawise laparoskopi

pengarang: dokter Samoilova MA

Tèknik laparoscopic kanggo nglakokaké sawetara operasi duwé kaluwihan. Lan pisanan, iki minangka intervensi bedah cilik lan rehabilitasi sing luwih cepet. Ing amben, sampeyan kudu tetep watara patang jam utawa nganti sedina.

Pembuangan Gallbladder dening laparoskopi

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Cholecystectomy utawa penghapusan gallbladder minangka operasi sing kerep, sing dilakokaké kanggo macem-macem alasan. Kaping pisanan, iku gallstones sing ngumpul ing cholecystitis kalkulus kronis.

Gallstones dumadi amarga nglanggar metabolisme kolesterol, pigmen empedu lan asam empedu. Padha bisa nyemprotake metu ing kandung empedu dhewe, lan njaluk macet ing ducts, lan uga nyebabake inflammation saka dinding gallbladder.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol