Reseksi sphenoid saka ovaries

pengarang: dokter Patwakanyan Nana

Salah siji cara paling efektif kanggo ngobati sindrom ovarium polikistik (PCOS) yaiku reseksi baji ing ovaries. Sindrom PKJ minangka panyakit turun temurun, sajrone kaseimbangan hormon wis rusak, lan jumlah hormon lanang mundhak ing awak wadon.

Awak kuning ing ovary tengen

pengarang: gynecologist Kuznetsov MA

Senadyan wanita krungu saka dhokter sing nyinaoni studi ultrasonik sing ana awak kuning ing ovary. Nanging apa tegese iki?

Vascularization saka awak kuning

Амбросова И.А. pengarang: gynecologist Ambrosova IA

Awak kuning saiki ana ing awak wadon saka wesi, yaiku salah sijine komponen utama ovary. Iki minangka formasi struktural sing sacara periodik diwujudake ing awak, sawise, sawise netepake fungsi kasebut, bakal ngalami disintegrasi.

Proses pembangunan, fungsi lan regression awak kuning dikontrol dening ovarium lan kelenjar pituitary. Pendhidhikan iki nduweni peran utama kanggo ngembangake meteng, ngresiki steroid lan peptida iki.

Awak kuning ing ovary tengen nalika ngandhut

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Awak kuning bisa katon ing sisih kiwa utawa ing ovarium tengen lan ora perlu nalika meteng. Pendidikan iki katon ing tahap kaping pindho siklus menstruasi lan ngetokake pengaruhe gumantung ing kahanan.

Yen meteng ora kedadeyan, banjur vesikel Graafovy kasebut ngalami involution - dadi pijet jaringan ikat. Tumindak iki bakal ditindakake sawise rong minggu tumindak aktif ing preparation endometrium uterus - mukosa kanggo lampiran lan nutrisi embrio.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol