Botkin Sergei Petrovic

Ing Nilai saka karya Sergei Petrovic Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa overemphasized. Secara harfiah everyone ing paling sawetara kaping aku krungu sing jeneng ing negara kita, malah yen iku adoh saka medicine lan tau pindhah menyang dhokter. Sawise kabeh, wong wis krungu bab "penyakit Botkin kang" - hepatitis A, pathophysiology, lan nimbulaké kang padha kawitan diterangake iku, Sergei Petrovic.

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Buyalsky Ilya Vasilyevich (1789-1866) miwiti kariré dadi mahasiswa ing Academy Medical-Surgical ing St. Petersburg. Pisanan kang njupuk minangka asisten dissector, lan sawise kang lulus - diangkat dissector. Dissector iku wong sing wis melu prosedur medis karo wong non-urip.

Dyakonov Potr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) salah siji saka bedah Russian pinunjul. Karyanipun ing medicine wis sawetara saka sudhut kapentingan lan panemon. Saka kapentingan tartamtu kang nuduhake ing pangembangan topographic Anatomi. Antarane panganggo utama saka Peter Ivanovich ing ilmu iki mapan khusus Panggonan gambaran papan retrosternal digawe serat.

Inozemtsev Fodor Ivanovich

Inozemtsev Fedor Ivanovich ngetik sajarah kasarasan Russian, ora mung minangka bedah pinunjul lan dokter, nanging uga reformis a. jeneng Fedor kang pisanan disambung menyang joining ether Kekaisaran Rusia conducted sak surgery kanggo mbusak tumors susu. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo perawatan saka kolera, Panalitèn saka lapangan ngenani sistem gemeter autonomic uga digandhengake karo jeneng kang.



Thiy Arab Hungarian Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuanian Yunani Inggris Italia Georgian Turki
Armenian Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irish Jerman Finnish Hindi Slovak Turki Walanda Chinese Prancis Japan Yavansky Korean Panjabi