Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat domestik lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben negara ing negara kita wis krungu jeneng kasebut paling sithik kaping pirang-pirang, sanajan dheweke awake adoh saka obat lan ora tau nyuwun dhokter. Sawise kabeh, kabeh wong wis krungu bab "Botkin's disease" - hepatitis A, pathophysiology lan penyebab kang pisanan diterangake dening Sergei Petrovich.

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Ilya Vasilyevich Buyalsky (1789-1866) miwiti kariré minangka mahasiswa ing Medical-Surgical Academy di St Petersburg. Ing wiwitan, dheweke dituku minangka asisten pendidik, lan sawise lulus, dheweke nampa jabatan pendeta. Proyektor iku wong sing ngurus manipulasi medis karo wong sing ora ono.

Dyakonov Peter Ivanovich

Peter Ivanovich Dyakonov (1855-1908) yaiku salah sawijining ahli bedah terkemuka ing Rusia. Aktivitas ing kedokteran kasebut dibedakake karo macem-macem kapentingan lan panemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus babagan pengembangan anatomi topografis. Antarane sumbangan utama Peter Ivanovich kanggo ilmu pengetahuan iki, panggonan khusus dikuwasani dening deskripsi ruang retrosternal, digawe dening serat.

Inozemtsev Fedor Ivanovich

Inozemtsev Fedor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga dadi reformis. Jeneng Fyodor Ivanovich dianggo minangka sing pisanan ing ether Kekaisaran Éropah, sing dilakokaké nalika mbuwang tumor payudara. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo perawatan kolera, karya ilmiah saka bidang riset sistem saraf otonom uga digandhengake karo jenenge.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru