Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben wong ing negara kita paling sithik suwe ngrungokake jenenge, sanajan dheweke awake adoh saka obat lan ora tau ditepungi karo dokter. Sawise kabeh, kabeh krungu bab "Botkin's Disease" - hepatitis A, pathophysiology lan alasan sing pisanan diterangake dening Sergei Petrovich.

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Buyalsky Ilya Vasilyevich (1789-1866) wiwit kariré minangka mahasiswa ing Akademi Medis lan Bedah ing St. Petersburg. Ing wiwitan, dheweke ditampa minangka asisten drajad, lan sawisé dadi lulusan, dheweke nampa posisi dhiri. Proyektor iku wong sing ngurus manipulasi medis karo wong sing ora urip.

Dyakonov, Pyotr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) yaiku salah sawijining ahli bedah ing Rusia. Aktivitas ing obat kasebut ditondoi dening macem-macem kapentingan lan penemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus wonten ing pengembangan anatomi topografi. Antarane sumbangan utama Petr Ivanovich kanggo ilmu pengetahuan iki, panggonan khusus dikuwasani dening deskripsi ruang jongkong digawe dening serat.

Inozemtsev Fyodor Ivanovich

Inozemtsev Fyodor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga minangka reformis. Jeneng Feodor Ivanovich digandhengake karo sing pisanan ing anesthesia ethereal Empayar Rusia, sing ditindakake nalika mbuwang tumor payudara. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo ngobati kolera, karya ilmiah saka bidang riset sistem saraf otonom uga digandhengake karo jenenge.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi