Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa lan perawatan

pengarang: traumatologist Usanov EA

Perdarahan internal yaiku mbebasake getih saka amben pembuluh darah menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Penyebab pendarahan

Penyebab kasebut bisa dipérang dadi lokal, njerone irung lan umum, sing arupa penyakit tartamtu. Pendarahan nasal sajroning pangkat frekuensi kasebut pisanan dumadi liwat pendarahan spontan, lan miturut sumber sing beda-beda, 3-5% saka jumlah total dirawat ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Thromboembolism saka arteri pulmonary

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Thromboembolism saka arteri pulmonary (PE) iku kondisi sing lumen saka batang utama arteri pulmonal utawa cabang-cabangé sing rusak, sing ndadékaké penurunan getih ing paru-paru. Ing occlusion saka prau iki disebabake thrombi saka vena saka extremitas ngisor lan saka vena jero saka cilik pelvis wilayah (90% saka kasus), lan thrombus saka jantung tengen uga bisa.

Menu sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter, Ph.D. Gintovt O.I.

Reseksi weteng minangka operasi sing rada rumit, ing endi bagiyan saka weteng dibusak, lan korélasi saka organ sistem pencernaan ganti radikal. Sawise operasi, volume weteng mudhun banget, lan panganan ing intake tiba kanthi cepet ora mung ing weteng, nanging uga ing usus cilik. Mulane, ing diet pasien sing wis ngalami operasi iki, ana sawetara fitur penting.

Gastrectomi longitudinal

pengarang: dokter Korotkikh SN

Reseksi longitudinal weteng minangka perawatan bedah wong sing nandhang sangsara saka overgrazing. Operasi iki dilakoni ing rong tahap. Sinon - lengan, tubular, ngurangi weteng. Teknik operasi kasebut diusulake dening Gesoo-Marceau ing awal 1990-an. Operasi independen ditindakake ing AS ing awal taun 2000an. M. Gagner. Cara iki dianggo minangka operasi obesitas.

Rehabilitasi sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter Koshen AK

Ing donya modhèrn sing saya maju, ana uga masalah sing padha ing taun-taun kepungkur, sing sakperangan alesan ora bisa ditanggulangi, nanging, malah, malah luwih ageng. Wilayah teknologi uga dikembangake, yaiku: Iku kabeh jenis gadget, robotika, lan teknologi ing umum. Iki kalebu piranti medis. Cara sing luwih anyar kanggo diagnosis awal lan perawatan invasif sing paling traumatik lagi dikembangake lan diweruhi, nalika pencegahan tetep padha.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol