Reseksi submucosal nasal septum

pengarang: dokter-otorhinolaryngologist TS Bogodjazh

Reseksi submucosal saka septum nasal (syn Septoplasty) yaiku intervensi bedhah sing ngarahake mbenerake wangun septum sing cacat ing irung kanthi pengawetan saka pangkalan tulang lan balung.

Reseksi kelenjar tiroid

Panganggité: Endocrinologist Andretsova N.V.

Biasane, pasien sing dianjurake kanggo operasi kuwi, pengin ngerti apa iku lan carane mbebayani iku.

Apa reseksi?

Penyisihan kelenjar tiroid sing rusak amarga proses nyeri utawa situs kasebut diarani reseksi kelenjar tiroid.

Reseksi koloni sigmoid - penyebab, indikasi, prognosis lan akibat

penulis: bedah Korotkikh SN

Operasi paling umum ing usus gedhe ing operasi abdomen, sawise appendectomy lan operasi ing rectum. Operasi iki diklasifikasikaké minangka ngrancang utawa darurat. Darurat dilakokaké ing kira-kira 80% kasus.

Reseksi labia

pengarang: gynecologist Bun AM

Reseksi labia utawa labioplasty yaiku intervensi bedhah sing ngarahake ngganti ukuran lan wujud labia.

Periode pasca pengobatan ginjal

panulis: dokter Serova G.A.

Ginjel - organ pasangan sing paling penting ing awak manungsa, nglakoni sawetara fungsi. Sing utama yaiku ekskresi (ekskresi urine) lan homeostatic (njamin komposisi getih normal, keseimbangan ion).

Rehabilitasi sawise stroke ing omah

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Rehabilitasi sasampunipun stroke, gumantung ing wektu kasebut uga nduweni wujud sing beda. Sanalika sawise perkembangan stroke, latihan restoratif lan pernapasan umum, refleks pasif lan gerakan aktif dianjurake, kelainan wicara diwiwiti kanthi terapi wicara, lan obat sing ningkatake sirkulasi serebral miturut janjian neurologis sing digunakake.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Gastrectomi longitudinal

pengarang: dokter Korotkikh SN

Reseksi longitudinal weteng minangka perawatan bedah wong sing nandhang sangsara saka overgrazing. Operasi iki dilakoni ing rong tahap. Sinon - lengan, tubular, ngurangi weteng. Teknik operasi kasebut diusulake dening Gesoo-Marceau ing awal 1990-an. Operasi independen ditindakake ing AS ing awal taun 2000an. M. Gagner. Cara iki dianggo minangka operasi obesitas.

Menu sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter, Ph.D. Gintovt O.I.

Reseksi weteng minangka operasi sing rada rumit, ing endi bagiyan saka weteng dibusak, lan korélasi saka organ sistem pencernaan ganti radikal. Sawise operasi, volume weteng mudhun banget, lan panganan ing intake tiba kanthi cepet ora mung ing weteng, nanging uga ing usus cilik. Mulane, ing diet pasien sing wis ngalami operasi iki, ana sawetara fitur penting.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol