Prognosis limfoma mediastinal

pengarang: oncologist Kocharyan Elena

Istilah "limfoma" nyatakake sajrone penyakit onkologis. Tumor iki mengaruhi jaringan limfatik, sing nglakoni fungsi protèktif ing awak. Lymphomas ditondoi dening owah-owahan ing fungsi sistem limfatik, ningkatake kelenjar getah bening, kerusakan organ, amarga akumulasi limfosit maligna.

Blokir androgen maksimum

pengarang: dokter Antonova A.Yu.

Blokade androgenik sing paling gedhé yaiku salah sawijining cara kanggo nambani kanker prostat. Penyakit iki minangka tumor sing dikembangake miturut pengaruh hormon seks lanang - androgens (testosteron).

Tumor lysis syndrome

pengarang: oncologist Kocharyan Elena

Ing basa sing prasaja, sindrom lysis tumor, nyatane, disintegrasi sel kanker, disintegrasi banget kanthi cepet. Lysis saka tumor minangka respon saka fokus oncologi kanggo nggunakake efektif kemoterapi.

Karsinomatosis kanker - Penyebab, gejala, diagnosis lan perawatan

panulis: dhokter Bogdanova S.V.

Pleurosclerosis minangka metastasis macem-macem tumor ing pleura sing ana nalika neoplasma ganas sing ana ing awak.
Tumor bisa metastasize menyang pleura saka meh kabeh organ. Nanging, sing paling kerep disebabake kanker paru, perut, dada, ginjal, ovarium, tiroid, sarcoma balung, limfoma lan tumor liyane.

Surgery kanggo obstruksi usus

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Penyumbatan bowel yaiku patologi sing ditondoi kanthi ngeculake parsial isi lengkap ing saluran pencernaan. Minangka aturan, diagnosis iki luwih kerep dituduhake marang wong tinimbang wanita, lan umur pasien beda-beda gumantung saka 30 nganti 60 taun.

Pendarahan saka anus

Muncul getih saka anus bisa dadi gejala penyakit sing ora ngancam nyawa wong, lan tandha penyakit sing banget serius sing ora perlu ragu-ragu karo dokter, amarga iki penting banget. Pendarahan saka anus nalika defekasi utawa ora kasebut minangka gejala proses patologis, sing paling kerep ana ing usus gedhe utawa cedhak anus.

Pucuk getih ing feces bayi

pengarang: pediatrician Pristavko Т.А.

Anak cilik butuh perhatian lan perawatan khusus. Saben owah-owahan ing negara kesehatane dening wong tuwa kudu dipandang kanthi ati-ati. Ngrawat bayi sing kadhangkala ora mung nyimpen kesehatane, nanging uga urip.

Biasane, feces saka bocah duwe werna kuning cahya, konsistensi cemeng, ing bocah-bocah ing pakan alami saka feces luwih kerep ing wangun slurry cairan karo mambu sour susu. Eksekusi diamati 1 nganti 7 kali dina.

Rumbling ing usus

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Rumbling ing usus paling sering digandhengake karo kondisi sing dikenal, kayata kembung - yaiku, kembung, sing katon amarga akumulasi gas sing akeh banget ing usus. Akumulasi gas modhèrn ing weteng uga perlu, saéngga nggampangake gerakan panganan ing usus lan, kanthi mangkono, kanggo fungsi normal weteng.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol