Jinis pendarahan lan cara kanggo mungkasi

Panganggité: surgeon Yurevich VV

Perdarahan iku aliran getih saka prau ing njaba, utawa menyang sembarang rongga awak. Pendarahan dipérang dadi jinis ing ngisor iki. Gumantung ing lokasi aliran getih, padha bisa:

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.

Penyebab pendarahan

Penyebab kasebut bisa dipérang dadi lokal, njerone irung lan umum, sing arupa penyakit tartamtu. Pendarahan nasal sajroning pangkat frekuensi kasebut pisanan dumadi liwat pendarahan spontan, lan miturut sumber sing beda-beda, 3-5% saka jumlah total dirawat ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Gejala pendarahan internal

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki amarga kasunyatan menawa pendarahan internal luwih angel kanggo ndiagnosis tinimbang mbukak. Iki tegese bantuan medis sing kasedhiya uga kasep. Internal disebut getihen, ditondoi dening aliran getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung marang jumlah aliran getih, telung derajat pendarahan dibedakake: moderat, medium lan abot.

Polip ing usus: gejala lan perawatan

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Polip usus dadi luwih akeh lan luwih akeh. Polip iku neoplasma entheng, sing dibentuk saka epitelium sing nutupi usus saka njero. Gumantung ing lokasi, polip usus gedhe lan rectum diisolasi. Bebaya polip dumunung ing kasunyatan sing miturut pangaruh faktor-faktor tartamtu padha duwe karakter ganas, sing, iku ganas. Iki diturunake yen wong lara kaping pirang-pirang luwih kerep tinimbang wanita.

Penyakit Hirschsprung

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Megacolon, uga dikenal minangka penyakit Hirschsprung (ahli pediatrik Denmark Hirschprung, nalika wiwitan taun 1886, nyatakake ing pertemuan Society Society of Pediatrik Berlin), penyakit Chagas (utawa penyakit Chagas), mega kolon idiopatik, lan liya-liyane. Kolon sigmoid luwih kerep kena pengaruh.

Kanker usus ing tahap kaping 4

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Gumantung ing lokasi, kanker usus cilik lan gedhe diisolasi. Mulane, ing topic kanker usus 4 tahap bisa dianggep sacara terpisah. Dawane usus cilik 80% kabeh usus, nanging tumor tumor iki cilik banget: neoplasma jinak 3-5%, ganas 1%.

Produk karo serat kanggo usus

penulis: dhokter Polevskaya K.G.

Kanggo ngilangi rasa ora nyaman lan abot ing usus, perlu yen diet saben wong kudu panganan kaya serat sing ana. Ana rong jinis serat - larut lan ora larut.

Kawitan pisanan karo nyusoni

pengarang: dokter Samoilova MA

Apa jenis ibu ora pengin menehi anak kabeh sing paling apik? Utamane yen panganiaya. Enom sasi suwene urip kanggo bocah yaiku sing paling berharga lan ora bisa dibatalake yaiku susu ibu.

Akeh dokter ora nyaranake dopaivat banyu bayi, amarga susu susu 80% banyu. Kajaba iku, sampeyan ngombe banyu utawa tèh, sampeyan kena resik nyebabake nyuda produksi susu.

Epilepsi ing bayi: pratandha, diagnosa lan perawatan

pangarang: dokter Zheludkov AS

Epilepsy yaiku penyakit otak sing kronis sing disebabake dening discharge neuronal sing kuat banget ing korteks lan nyebabake gangguan fungsi otonomi, motor, sensitif, lan mental.

Hemoglobin rendah ing bayi

panganggité: Shevcherko N.G.

Tampilan ing jagad liyane saka wong liya - sing nyenengake lan ora iso lali, wayahe paling penting lan padhang. Ibu sing isih enom bisa langsung nemu rasa wedi lan ragu-ragu, lan mulane penting kanggo dilaporake dhisik lan duwe gagasan babagan taun pisanan bayi sing bisa ditindakake.

Pambuka pakanan tambahan karo nyusoni

panganggité: Shevcherko N.G.

Bakal ngenani sawetara prinsip ngenalake panganan pelengkap kanggo bocah karo pakan alami.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi