Jinis pendarahan lan cara ngatasi

Panganggité: Surgeon Yurevich V.V.

Pendarahan bisa metu saka getih saka prau menyang njaba, utawa menyang rongga awak. Pendarahan dipérang dadi jinis ing ngisor iki. Gumantung ing lokasi pambuahan getih, padha:

Gejala pendarahan lambung

Perdarahan lambung saiki minangka masalah darurat kanggo operasi darurat. Siklus gesang dipercaya, kaku, nutrisi ora mesthi lan ora mathuk, asupan obat-obatan anti-inflamasi nonsteroidal, ulkus lambung lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Pendarahan saka saluran pencernaan ndhuwur paling sering digandhengake karo ulkus peptik utawa ulkus duodenal. Ing wong tuwa, frekuensi pendharahan mundhak amarga nggunakake nonsteroidal anti-inflammatory drugs.

Penyebab nosebleeds

Penyebab bisa dipérang dadi lokal, sing gegayutan karo irung lan umum, dumadi ing panyakit tartamtu awak. Urutan frekuensi perdarahan hidung pisanan dumadi ing pendarahan spontan, lan miturut macem-macem sumber, iki nyebabake 3-5% saka total rumah sakit ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Gejala pendarahan internal

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki disebabake ing kasunyatan menawa pendarahan internal luwih sithik kanggo diagnosa tinimbang mbukak. Lan tegese perawatan medis bisa ditundha. Internal disebut getihen, ditondoi dening pencurahan getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung ing jumlah getihen, ana telung deres pendarahan: moderat, sedheng lan abot.

Polip ing usus: gejala lan perawatan

Panganggité: dokter bedah abdominal Denisov MM

Polip usus dadi luwih umum. Polip yaiku tumor jin sing dibentuk saka epitelium sing nutupi usus saka njero. Gumantung ing lokasi, polip usus gedhe lan rectum diisolasi. Ing bebaya polip yaiku amarga aksine faktor-faktor tartamtu sing dadi ganas, yaiku, maligned. Wis diturunake yen wong gerah kaping pindho luwih kerep tinimbang wanita.

Penyakit Hirschsprung

Panganggité: dokter Deryushev A.N.

Megacolon, sing uga duweni jeneng penyakit Hirschsprung (ahli penyakit Denmark, Hirschsprung, ngandika ing pertemuan saka Berlin Society of Pediatric Dokter, diterangake ing taun 1886), Chagas (utawa Chagas), megacolon idiopatik, lan liya-liyane. Paling kerep kena siguna colon.

Tahap kanker usus 4

Panganggité: dokter bedah abdominal Denisov MM

Gumantung ing lokasi, kanker usus cilik lan gedhe diisolasi. Mulane, ing topik kanker usus 4 tahapan bisa dianggep sacara terpisah. Dawané usus cilik 80% saka dhaerah usus, nanging kedadeyan tumor ing wilayah iki cilik banget: tumor jambul - 3-5%, ganas - 1%.

Produk karo serat kanggo usus

pengarang: dokter Polevskaya KG

Supaya bisa ngilangi rasa ora nyenengake lan abot ing usus, perlu panganan kaya serat kudu ana ing diet saben dina. Ana rong jinis serat - larut lan ora larut.

Dipakani dhisik nalika nyusoni

pengarang: dokter Samoilov MA

Apa ibu ora pengin menehi anak sing paling apik? Utamané nalika nerangake panganan. Enom sasi suwene urip kanggo bocah mung susu ibu iku sing paling berharga lan ora bisa diduweni.

Akeh dokter ora nyaranake mbanyoni bayi, amarga susu susu 80% banyu. Menapa malih, kanthi nyiapake anak sampeyan banyu utawa teh, sampeyan bisa nggawe resiko nyebabake nyuda produksi susu ibu.

Epilepsi ing bayi: pratandha, diagnosa lan perawatan

panganggité: dokter Zheludkov U.S.

Epilepsi yaiku panyakit otak saka alam sing kronis, sing disebabake dening discharge neuron superstrong ing korteks lan nyebabake gangguan fungsi vegetatif, motor, sensori, lan mental.

Hemoglobin rendah ing bayi

panulis: dhokter Shevcherko N.G.

Werna wong cilik liyane ing donya iki minangka sentuhan lan ora iso lali, wayahe paling wigati lan padhang. Ibu sing isih enom bisa langsung ngalami akir tanpa mangu-mangu lan mamang, lan mulane penting kanggo dilaporake dhisik lan duwe gagasan babagan taun pisanan bayi bisa mili.

Introduksi saka susu sing nglancarake nalika nyusoni

panulis: dhokter Shevcherko N.G.

Iku bakal dadi pitakonan saka sawetara prinsip introduksi saka dipakani nganti anak ing alam dipakani.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru