Kanker ing mediastinum - nyebabake, gejala, diagnosa lan perawatan

pengarang: dokter Shevchenko NG

Pisanan, ayo define, ing banget konsep - mediastinum. Iki utamane kombinasi organ lan jaringan, dumunung ing spasi antara paru-paru, lan diafragma, sing diwatesi saka ngisor. Mulane pangolahan ing mediastinum - mediastinitis - angel ndandani lan ngancamake urip. Supaya tumor pangolahan ing lokalisasi iki kondhisi banget.

Lymphadenopathy saka mediastinum - panyebab, gejala, diagnosis lan perawatan

pengarang: dokter Shaynoga Т.V.

Tumor saka mediastinum ana neoplasma sing dumunung ing ruang rongga thoracic. Neoplasma bisa mbebayani lan entheng.

Apa mediastine ing fisiologi manungsa?

penulis: dokter Anastasia Skorykh

Mediastinum ana ing tengah dhadha. Ndhuwur diwatesi dening thorax, saka ing ngisor iki yaiku diafragma, ing sisih pinggir cavities pleura, ing ngarep - sternum, konco - iga. Mediastinum minangka rongga sing ana organ internal penting, lapisan lemak, getih lan limfatik.

Kanker usus ing tahap kaping 4

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Gumantung ing lokasi, kanker usus cilik lan gedhe diisolasi. Mulane, ing topic kanker usus 4 tahap bisa dianggep sacara terpisah. Dawane usus cilik 80% kabeh usus, nanging tumor tumor iki cilik banget: neoplasma jinak 3-5%, ganas 1%.

Blokir androgen maksimum

pengarang: dokter Antonova A.Yu.

Blokade androgenik sing paling gedhé yaiku salah sawijining cara kanggo nambani kanker prostat. Penyakit iki minangka tumor sing dikembangake miturut pengaruh hormon seks lanang - androgens (testosteron).

Karsinomatosis kanker - Penyebab, gejala, diagnosis lan perawatan

panulis: dhokter Bogdanova S.V.

Pleurosclerosis minangka metastasis macem-macem tumor ing pleura sing ana nalika neoplasma ganas sing ana ing awak.
Tumor bisa metastasize menyang pleura saka meh kabeh organ. Nanging, sing paling kerep disebabake kanker paru, perut, dada, ginjal, ovarium, tiroid, sarcoma balung, limfoma lan tumor liyane.

Tumor lysis syndrome

pengarang: oncologist Kocharyan Elena

Ing basa sing prasaja, sindrom lysis tumor, nyatane, disintegrasi sel kanker, disintegrasi banget kanthi cepet. Lysis saka tumor minangka respon saka fokus oncologi kanggo nggunakake efektif kemoterapi.

Tumbukan node lymph: indikasi, diagnosis lan perawatan

pengarang: rheumatologist Kugno GI

Rantai standar saka kedadeyan keluhan menyang puncture katon kaya iki: nyeri lan bengkak ing kelenjar getah bening - ahli terapi - spesialis sempit (ENT, oncologist, spesialis penyakit infeksius utawa rheumatologist) - ultrasound saka kelenjar getah bening - tusuk. Kadhangkala patologi saka kelenjar getah bening kasebut bisa diduga dening dokter gigi sajrone pemeriksaan rahang ngisor.

Lymphadenitis mesenterik nonspesifik

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Lymphadenitis mesenterik sing ora spesifik wis dadi populer ing praktik bedhah lan infèksi. Mesemik lymphadenitis, utawa mung mesadenitis, paling umum ing bocah, nanging kasus deteksi patologi iki ing wong diwasa uga ora umum.

Purulent lymphadenitis: gejala lan perawatan

Panganggité: dhokter Kuznetsov MA

Suppuration saka kelenjar getah bening yaiku bagean saka proses purulent lokal. Lan mulane, perlu njupuk langkah kanggo ngilangake inflammation, inflammation purulent.

Lymphadenitis kronis: spesifik lan ora spesifik

Panganggité: dhokter Kuznetsov MA

Ana sawetara alasan kanggo munculé limfadenitis kronis. Infeksi opportunistic (kondisional-virulen) bisa nimbulaké transisi saka wangun akut menyang kronis. Utawa sing nglanggar fungsi organ tanggané mrodhuksi proses chronization.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol