Shunting ing hydrocephalus

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Operasi endoskopik karo hidrosefalus ora bisa ditrapake ing ngendi-endi, sanajan padha duwe papan sing penting ing pangobatan modern. Kanthi hydrecephalus oksaid, shunting asring dipunginaaken.

Setengah operasi kanggo nglebokake shunt kudu direvisi liwat wektu. Iki amarga loro-lorone perkembangan organisme bocah lan perkembangan komplikasi. Komplikasi bisa beda, gumantung ing teknik lan lokasi shunt ing awak.

Shunting sirah

penulis: neurosurgeon Markelov G.V.

Shunting wilayah sirah, kaya wilayah liya saka awak, minangka cara invasif kanggo nggawe sistem alternatif kanggo ngganti cairan biologis ing awak. Amarga kerumitan lan risikonya operasi, bisa ditawarake mung ing sak ngisore - nalika metode perawatan liyane ora efektif. Penting kanggo mangerteni iki sadurunge sampeyan wiwit mikir babagan konsekuensi lan komplikasi operasi kasebut.

Rehabilitasi shunting aortocoronary

pengarang: dokter Maslak AA

Infark miokardium minangka salah sawijining penyakit sing paling umum lan ora mung wong tuwa, nanging uga wong tuwa. Tingkat kematian kanggo penyakit iki cukup dhuwur, meh 50%.

Shunting otak

panulis: dokter Sinyukova Т.В.

Prestasi obat-obatan ing bidhang bedah saraf wis ngijini wong kanthi penyakit otak abot kanggo ngasilake pangarep-arep ora mung kanggo hak urip. Shunting minangka salah sawijine operasi sawise, bisa bali menyang urip. Artikel iki ngomongake babagan rong jinis intervensi kayata - ngeculake pemugaran aliran getih lan nglewati serebral ing hidrosefalus (hydrocephalus).
Shunting otak kanggo nyegah aliran getih.

Blok CA saka tingkat 2 tipe 1

penulis: cardiologist Makarenkova T.Yu.

Pamblokiran Sinoatrial minangka patologi sistem konduksi jantung, ditondoi dening konduksi nular saka nadi menyang atrium.

Blokade lengkap saka leg cabang cabang tengen

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Dokter sing nekani sampeyan milih sing electrocardiogram: piranti sing ngeting, kabeh tumpukan kabel kanthi cangkir sedotan lan pita dawa ditutupi karo kurva misterius, minangka asil. Apa sing diarani untu lan knolls?

Bener, sayang, teknik decoding ing ECG ora bakal dingerteni. Nanging, perlu lan perlu mangertos panyebab lan pinunjul owah-owahan sing bakal ditingali spesialis kasebut. Contone, yen iku singkatan ora nyaman - PBSCH, uga dikenal minangka blokade lengkap saka sikil tengen bungkus.

Pemblokiran AV jurusan 2

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Senadyan akeh metode kanggo diagnosa penyakit jantung, salah sawijining studi sing paling bisa diakses lan informatif isih elektrokardiografi. ECG ndadekake bisa ndeteksi ora mung infarksi miokardial, uga owah-owahan utawa gangguan ing konduktivitas pulsa listrik ing jantung, lan ora tansah owah-owahan kasebut diiringi dening keluhan saka pasien. Conto patologi kasebut minangka blokade atrioventricular saka tingkat 2.

Komplikasi saka pangobongan aortocoronary

pengarang: dokter Kochetkova Olga

Kanggo wektu sing suwe, posisi utama amarga kematian ditindakake dening penyakit kardiovaskular. Ora nyenengake gizi, gaya urip sedeng, kabiasaan ala - kabeh iki mengaruhi kesehatan jantung lan pembuluh getih. Kasus pneik lan serangan jantung dadi ora umum ing wong enom, kolesterol dhuwur, lan mulane, lesi vaskular atherosclerosis, ditemokake meh saben detik. Ing babagan iki, karya bedah jantung banget, banget.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol