Reseksi koloni sigmoid - penyebab, indikasi, prognosis lan akibat

penulis: bedah Korotkikh SN

Operasi paling umum ing usus gedhe ing operasi abdomen, sawise appendectomy lan operasi ing rectum. Operasi iki diklasifikasikaké minangka ngrancang utawa darurat. Darurat dilakokaké ing kira-kira 80% kasus.

Rehabilitasi sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter Koshen AK

Ing donya modhèrn sing saya maju, ana uga masalah sing padha ing taun-taun kepungkur, sing sakperangan alesan ora bisa ditanggulangi, nanging, malah, malah luwih ageng. Wilayah teknologi uga dikembangake, yaiku: Iku kabeh jenis gadget, robotika, lan teknologi ing umum. Iki kalebu piranti medis. Cara sing luwih anyar kanggo diagnosis awal lan perawatan invasif sing paling traumatik lagi dikembangake lan diweruhi, nalika pencegahan tetep padha.

Menu sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter, Ph.D. Gintovt O.I.

Reseksi weteng minangka operasi sing rada rumit, ing endi bagiyan saka weteng dibusak, lan korélasi saka organ sistem pencernaan ganti radikal. Sawise operasi, volume weteng mudhun banget, lan panganan ing intake tiba kanthi cepet ora mung ing weteng, nanging uga ing usus cilik. Mulane, ing diet pasien sing wis ngalami operasi iki, ana sawetara fitur penting.

Periode pasca pengobatan ginjal

panulis: dokter Serova G.A.

Ginjel - organ pasangan sing paling penting ing awak manungsa, nglakoni sawetara fungsi. Sing utama yaiku ekskresi (ekskresi urine) lan homeostatic (njamin komposisi getih normal, keseimbangan ion).

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol