Apa aspirasi iki saka rongga uterus

pengarang: dokter Demchenko N.I.

Aspirasi rongga uterus kalebu ing klompok operasi ginekologis sing cilik. Gumantung marang tujuan intervensi, aspirasi rongga uterus bisa dadi diagnostik, terapeutik lan aspirasi rongga uterus kanthi tujuan aborsi (mini aborsi). Prosedur kasebut ditindakake miturut bius lokal utawa miturut anestesi umum.

Varicose vena saka cervix

pengarang: dokter Obukhova Yu.A.

Varicose vena saka cervix yaiku patologi sing dumadi ing wanita sing umure luwih dawa. Iki ditepungi kanthi widening vena saka cervix lan kepenuhan. Paling asring penyakit iki digabung karo varises vena ing uterus, ovarium, gedhe labia, vagina, lan perangan awak. Ing kasus-kasus sing paling umum, vena varikosa dumadi nalika meteng.

Perawatan hematoma retrochoric

penulis: dokter Tyutyunnik DM

Saiki, iku angel banget kanggo ngungkapake owah-owahan urgensi masalah sosial lan medis keguguran ing kahanan kena pengaruh sing cetha tumrap mortalitas lan nyuda tingkat lair.

Tubal ligation in women

pengarang: gynecologist Artemova M.V.

Prosedur iki minangka alam bedah, sing uga disebut sterilisasi medis. Sajrone operasi iki, pipa diblokir, dipotong utawa dibalekake. Operasi iki dianggep minangka salah siji efektif, njamin 99% ora ngandhung. Mung ora akeh sing bisa teka, nalika ana wacana kanggo spermatozoa, lan uga kanggo operasi sing ora bener.

Laparoscopy saka gallbladder

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Laparoscopy saka gallbladder (laparoscopic cholecystectomy) minangka operasi endoskopik kanggo mbusak gallbladder. Pemeriksaan laparoscopic saka gallbladder uga bisa, nanging luwih umum.

Laparoskopi diagnostik sistem cholagogue bisa ditindakake kanggo curiga onkologis utawa klarifikasi diagnosis adonan bile duktus kanthi ora ana gallstones (contone, proses adesif).

Laparoscopy kanggo ovary polycystic

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Laparoscopy, sing dilakoni karo sindrom ovarium polycystic, ditindakake kanggo mbusak lesi cystic. Yen diagnosis ora ditemtokake, banjur ana laparoskopi diagnostik, sing uga bisa dilakoni nalika kista dideteksi ing prosedur kanggo ngilangake ovarium kistik.

Prosedur kanggo ngilangi kista laparoscopically nyedhaki loro utama sabab: ora subur lan koreksi saka latar mburi hormonal saka wong wadon.

Diet sawise laparoskopi saka gallbladder

pengarang: dokter Valiullina Z.S.

Gallbladder dumunung ing pinggir ngisor ati, dadi nglumpukake empedu. Kanthi panyakit sing nyerang gallbladder, ana perlu kanggo nyegah operasi. Operasi kasebut disebut cholecystectomy. Opsi paling sparing yaiku cholecystectomy laparoskopi, nalika serat dinding weteng anterior ora digunakake kanggo mbusak gallbladder, nanging punctures cilik.

Laparoscopy fibroid uterine

penulis: dokter Kolos EV

Myoma uterus minangka neoplasma benang ing wangun nodular, sing dumadi saka jaringan otot utawa serous. Ana ing hubungan karo organ anatomi saka organ bisa nandhang gulu, isthmus utawa awak saka uterus, lan ana hubungane karo lapisan - submucous (ing lapisan mucous), ing lapisan otot, lan subserosely (ing ngisor membran serous saka organ).


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol