Blokade lengkap saka leg cabang cabang tengen

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Dokter sing nekani sampeyan milih sing electrocardiogram: piranti sing ngeting, kabeh tumpukan kabel kanthi cangkir sedotan lan pita dawa sing ditutupi karo kurva misterius, minangka asil. Apa sing diarani untu lan knolls?

Bener, sayang, teknik decoding ing ECG ora bakal dingerteni. Nanging, perlu lan perlu mangertos panyebab lan pinunjul owah-owahan sing bakal ditingali spesialis kasebut. Contone, yen iku singkatan ora nyaman - PBSCH, uga dikenal minangka blokade lengkap saka sikil tengen bungkus.

Diet sawise operasi bypass jantung

pengarang: dokter Moroz AA

Operasi bypass aortocoronary (CABG) yaiku salah sawijining operasi jantung paling serius kanggo komplikasi Penyakit Jantung Ischemic (IHD). Operasi kaya kasebut ditindakake ing pasien kanthi lumen sing ketat utawa clogged saka arteri koroner. Tujuan operasi iki yaiku kanggo nggawe cara anyar kanggo aliran getih, ngliwati prau sing disemprotake lan disumbat, supaya otot jantung disedhiyakake kanthi akses oksigen lan gizi sing cukup, lan kanthi mangkono mbantu sistem sistem kardiovaskuler kanthi normal.

Komplikasi saka pangobongan aortocoronary

pengarang: dokter Kochetkova Olga

Kanggo wektu sing suwe, posisi utama amarga kematian ditindakake dening penyakit kardiovaskular. Ora nyenengake gizi, gaya urip sedeng, kabiasaan ala - kabeh iki mengaruhi kesehatan jantung lan pembuluh getih. Kasus pneik lan serangan jantung dadi ora umum ing wong enom, kolesterol dhuwur, lan mulane, lesi vaskular atherosclerosis, ditemokake meh saben detik. Ing babagan iki, karya bedah jantung banget, banget.

Blokir saka ventrikel tengen jantung

pengarang: cardiologist Kulagina Yu.V.

Kadhangkala sing kedadeyan ing syarat-syarat kardiolog lan cathetan sing ora bisa dibandhingake kanthi deskripsi ECG sing nyenengake lan gabungke pasien, sing ndadékaké munculé ing saben dinten diagnosa sing ora ana. Blokir saka ventrikel tengen jantung minangka jeneng sing salah kanggo konsep sing beda. Mulane, ora akeh kanggo njlentrehake lan ngerti "blokade" lan "ventricles."

Urip darurat kanggo pendarahan paru-paru

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Pendarahan paru-paru yaiku pelepasan saka saluran napas sajrone batuk getih utawa getih resik sajroning bentuk sputum. Pendarahan paru-paru yaiku komplikasi sing serius lan mbebayani tumrap panyakit pernapasan, inflamasi, spesifik utawa nonspecific, uga tumor ganas lan karusakan paru-paru.

Bantuan sepindah ing arrhythmia

pengarang: dhokter ambulans ana AA

Saben kita kanthi periodik kanthi ngupayakake fisik utawa sawise dheweke, kadhangkala kanthi lengkap sajrone turu, ana sensasi ing dhaérah jantung sajroning wangun interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sing sehat, ana panyimpangan ing sajroning atine, nanging iki jarang lan minangka aturan, ora suwé lan liwat.

Urip darurat kanggo krisis hipertensi

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Krisis hipertensi yaiku kondisi sing ditondoi dening tekanan getih ing ndhuwur 180/120, utawa kanggo nilai sing dhuwur. Krisis rumit diiringi gejala neurologis - nyeri sirah, pusing, paresthesia.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Keseriusan masalah iki bisa dicritakake kanthi fakta kasebut - kanthi perawatan pungkasan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing lagi ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Serangan Jantung - Penyebab lan Perawatan

Panganggité: Doktor Buren'kova NV

Aku akeh sing wis krungu saka penyakit kaya infark miokardium akut. Lan akeh kanca sing nandhang penyakit iki. Infark miokard akut iku salah sawijining penyakit sing paling umum ing donya. Angka kematian kira-kira 1/3 kabeh wong sing lara. Resiko lara maneh tetep dhuwur sawise serangan jantung.

Serangan jantung sing wiyar

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Infark miokardium - kelumpuhan oksigen akut (hypoxia) saka otot jantung - myocardium, sing dumadi nalika papan koroner diblokir, yaiku salah sijine pembuluh getih sing nyedhiyakake miokardium kanthi getih sing sugih oksigen. Kondisi iki berkembang biasane banget, dumadakan, nanging katon ing latar mburi proses owah-owahan sing dawa ing tembok pembuluh darah. Owah-owahan sing padha digandhengake karo pembentukan plak atherosclerosis, minangka manifestasi saka proses umum aterosklerosis.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi