Blokade lengkap saka bundel tengen Nya

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Dokter sampeyan nemtokake electrocardiogram kanggo sampeyan: mesin sing kaku, kabeh tumpukan kabel sing nganggo cangkir suctione, lan tape dawa sing ditulis karo kurva misterius, minangka asil. Apa sing diarani untu lan gundhul?

Sederek, sayang, metode decoding ECG ora bisa dicritakake. Nanging, perlu lan perlu mangertos panyebab lan pinunjul owah-owahan sing bakal ditingali spesialis kasebut. Contone, yen kita ngomong babagan singkatan ora adil - PBNPG, uga dikenal minangka blokade lengkap saka bundel tengen Panjenengane.

Diet sawise lulus jantung

pengarang: dokter Moroz A.A.

Operasi bypass arteri koroner (CABG) minangka salah sawijining operasi jantung paling serius kanggo komplikasi penyakit jantung koroner (CHD). Operasi kasebut ditindakake marang pasien sing lumen saka arteri koroner ditrima utawa diblokir. Tujuan operasi yaiku kanggo nggawe cara anyar kanggo aliran getih, ngliwati prau, sing disemprotake lan diblokir, supaya otot jantung disedhiyakake kanthi akses penuh oksigen lan gizi, lan kanthi mangkono mbantu sistem kardiovaskular supaya bisa normal.

Komplikasi saka operasi bypass arteri koroner

pengarang: dokter Kochetkova Olga

Kanggo wektu sing suwe, panyakit kardiovaskular manggoni posisi sing pinimpin amarga kematian. Ora mangan kanthi bener, gaya urip sedentary, kabiasaan ala - kabeh iki mengaruhi kesehatan jantung lan pembuluh getih. Kasus pneik lan serangan jantung dadi ora umum ing wong enom, ningkatake kadar kolesterol, lan mulane, lesi vaskular atherosklerosis, ditemokake ing meh saben wong liya. Ing salebetipun punika, nyambut damel ing ahli bedah jantung saestu, sanget.

Blokir saka ventrikel tengen jantung

pengarang: cardiologist Yu.V. Kulagina

Sing asring mengkono, istilah kardiolog lan entri sing ora bisa dimanfaatake ing gambaran ECG bakal ngeculake lan gabungke pasien, sing ndadékaké munculé diagnosa sing ora ana ing saben dinten. Blokir saka ventrikel tengen jantung minangka jeneng salah kanggo konsep sing beda banget. Mulane, ora bakal akeh kanggo njlentrehake lan ngerti "blockade" lan "ventricles."

Urip darurat kanggo pendarahan paru-paru

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Perdarasan pulmonari yaiku pamecahan saka saluran napas sajrone batuk getih utawa getih murni minangka ngobati kobong. Pendarahan paru iku komplikasi parah lan mbebayani kanggo macem-macem penyakit pernafasan, spesifik utawa ora spesifik kanggo narkoba, uga tumor ganas lan karusakan paru-paru.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia

pengarang: emergency doctor Saturday A.A.

Saben kita sacara periodik sajrone nglakoni kakuasaan utawa sesambungan fisik, kadhangkala kanthi sesambungan lengkap sajrone turu, ana sensasi ing wilayah jantung sajroning wujud interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sehat ana interupsi ing jantung, nanging iki kedadeyan jarang lan, minangka aturan, ora tahan suwe lan dadi adoh dhewe.

Perawatan darurat ing krisis hipertensi

Panganggité: dokter Deryushev A.N.

Krisis hipertensi yaiku kondisi sing ditondoi dening tekanan getih sing luwih dhuwur tinimbang 180/120, utawa kanggo nilai sing dhuwur. Krisis rumit diiringi gejala neurologis - nyeri sirah, pusing, paresthesia.

Perdarahan Gastrointestinal Darurat

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka macem-macem etiologi. Keseriusan masalah iki bisa dituduhake ing kasunyatan ing ngisor iki: kanthi panentu pungkasan perawatan darurat lan rawat inap pungkasan pasien kanthi pendarahan gastrointestinal sing saiki, angka kematian bisa nganti 29% kasus.

Serangan jantung ing sikil - panyebab lan perawatan

Panganggité: dhokter Burenkova N.V.

Aku akeh sing wis krungu saka penyakit kaya infark miokardium akut. Lan akeh kanca sing nandhang penyakit iki. Infark miokard akut iku salah sawijining penyakit sing paling umum ing donya. Kematian kira-kira 1/3 kabeh wong sing gerah. Resiko lara maneh tetep dhuwur sawise nandhang serangan jantung.

Serangan jantung sing wiyar

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Infark miokardium - kelumpuhan oksigen akut (hypoxia) saka otot jantung - myocardium, sing dumadi nalika wadhah koroner diblokir, yaiku salah sijine pembuluh getih sing nyedhiyakake myocardium kanthi getih sing sugih oksigen. Kondhisi iki biasane berkembang banget, dumadakan, nanging katon ing latar mburi proses owah-owahan sing dawa ing tembok pembuluh darah. Owah-owahan kasebut digandhengake karo proses pambentukan pluru atherosclerosis, minangka manifestasi proses umum aterosklerosis.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru