Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing sajrone obat, sing umum bisa mbungkem perdarahan dadi kapiler (kanthi lara cilik, potongan, goresan), nalika prau cilik sing rusak - kapiler, venous - kanthi vena (ing ngisor "b"). Getih iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih sing akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Panyerepan: mbayar transportasi

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Layanan ambulans ngirimake pasien ing kasus ing ngendi rumah sakit darurat dibutuhake. Dadi, ing pasien kasebut, minangka aturan, ana referral karo indikasi tanggal rawat inap lan jeneng institusi medis. Kajaba iku, kudu ditemokake yen pasien ing kondisi sing ora ngidini dheweke bisa mandhegani ing institusi medis, ing sawetara kasus transportasi dibutuhake ing posisi semi utawa lungguh kanthi nggunakake tandu.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia jantung

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Arrhythmia minangka irama ati sing salah, sing bisa cepet banget - luwih saka wolung dhetik per menit (tachycardia) utawa alon banget - kurang saka sewidak kaping wolung per menit (bradikardia).

Bantuan sepindah kanggo ngethok

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Perkapalan, ing terminologi medhia, ngrujuk ing konsep kasebut minangka potong wounds. Wounds kasebut minangka asil saka cetha, alat sing kerep nglereni (kaya alat sing bisa dadi piso, kaca, utawa bahan logam, lan luwih akeh, ora ana rahasia manawa sampeyan bisa ngetokke dhewe sanajan ing pinggir sheet kertas!). Ukuran wounds kasebut biasane ora kurang saka setengah sentimeter.

Ora nyenengake ing dada

panganggit: dokter Mikhailovskaya Oksana

Asring pasien teka dhokter kanthi complaint babagan ora nyenengake ing dada. Ana akeh alasan kanggo kedadeyan gejala kasebut. Kaping pisanan, dhokter bakal mikir babagan ischemia miokardial, yen ora ana sumber oksigen kanggo otot jantung. Iki kedadeyan amarga akeh alasan, utamane, peningkatan kolesterol ing getih, ora akurat ing nutrisi, hipertensi, faktor turun temurun.

SA blokade 1 derajat 1 tipe utawa jinis liyane ana?

pengarang: cardiologist Merter M.V.

Salah siji pelanggaran sing kerep ditindih yaiku apa sinoalrial, utawa blokade CA. Perlu dicathet menawa blokade SA ana ing 0.17 - 2.4% populasi, luwih kerep diproteksi sawise 55 - 60 taun lan luwih kerep dadi wanita tinimbang wong.

Blok lengkap saka sikil cabang bundel kiwa

pengarang: dokter Li V.V.

Bundelan saka Nya bisa diterangake minangka koleksi sel-sel jantung, sing dibagi dadi rong bagéan: sisih tengen lan kiwa. Punika dumunung ing pundhi simpul atrioventricular. Kaki kiwa duwe cabang, sing disambungake karo anastomosis. Sikil, sing nyedhaki myokardium ventrikel, dibagi dadi bundel sel-sel jantung sing misuwur, uga disebut serat Purkinje.

Blok CA saka tingkat 2 tipe 1

penulis: cardiologist Makarenkova T.Yu.

Pamblokiran Sinoatrial minangka patologi sistem konduksi jantung, ditondoi dening konduksi nular saka nadi menyang atrium.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol