Puthung jempol sikil

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Iku ora angel kanggo ngeculake driji cilik ing sikile. Sampeyan bisa rusak kanthi muter bal-balan. Ing driji cilik bisa mlaku ing bis. Sampeyan bisa ngeculake driji ing ngarep kanthi ngetokake sikil ing bangkekan. Malah ing lantai sing cedhak, kanthi tungkak sikil, sampeyan bisa entuk pocapan driji cilik. Cilaka iki ora mokal, nanging durung cukup. Iku bakal katon, sing "mung" driji cilik. Nanging samubarang kerusakan sing kaya ora bisa ngrusak uripmu.

Rehabilitasi sawise fraktur tungkak

pengarang: dokter Krivega M.S.

Rehabilitasi sawise fraktur tungkak kudu diwiwiti nalika wong wis ngalami operasi (yen ana pamindhahan fragmen balung) lan ngetrapake cast, utawa yen ora ana pindahan, langsung sawise nglamar gypsum. Latihan sing dilakokaké sajrone wektu iki kudu mbiyantu ngurangi edema jaringan alus, ningkatake sirkulasi getih lan geti lymph, sing bakal nggedhekake coalescence fragmen balung.

Pecah tibia tanpa bias

pengarang: bedah Denisov MM

Saiki, trauma lan laku bedhah banget umum, kaya trauma minangka fraktur shank tanpa bias. Nanging, senadyan piranti ligamentous-muscular sing dikembangake ing bagean iki gegayutan karo balung manungsa lan kekuatan balung kasebut, wilayah iki kadhangkala duweni beban gedhe banget lan dampak fisik. Lan, kanthi mangkono, gumantung ing panggonan karusakan, ana: patahan saka condyl, diaphysis saka balung ing ngisor sikil lan ankles.

Pecah radius lengen ing bocah

Panganggité: Rudenko M.G.

Fraktur sing paling umum saka balung radial ing bocah yaiku patah radius ing panggonan sing khas, utawa mung "fraktur ray ing panggonan sing khas", kaya sing diarani dokter. Iki amarga kasunyatan menawa ing wilayah iki ana praktik ora ana lapisan kortikal sing nyakup balung saka njaba lan nyedhiyakake kekuatan.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol