Perawatan tatu ing bandaging

pengarang: dokter dhokter ambulance Buren'kova NV

Ing salebeting gesangipun, sedaya tiyang sampun ngalami trauma dhateng kulit kanthi langkung ageng. Mulane, penting ngerti aturan dhasar kanggo perawatan utama ing permukaan tatu.

Busana ing omah: indikasi lan prinsip perawatan

dhokter ambulans ana AA

Ana macem-macem jinis wounds, sing dibagi miturut cara sing dibentuk, ing ngarsane utawa ora ana komplikasi mikroba, ambane tatu ing kulit.

Penyelenggaraan jahitan pascaoperasi

Panganggité: Dokter Kutchga MS

Ing sawetara dina pisanan, perawatan kanggo lapisan sawise surgery digawa ing rumah sakit, ing ngendi diprodhuksi. Dokter mbusak balung gauze sing resik saben dina, sing ing wiwitan bakal diresapi karo suture, nyegah pinggiran jahitan karo zebrafish (yodium ora dipigunakaké, amergo reaksi alergi), nglebokake bandage sing mbenerake bandage adhesif. Sajrone wektu iki (biasane saka 1 nganti 5 dina) dhokter ora menehi saran supaya dicuci supaya banyu ora tiba ing area luka pascaoperasi.

Tubal ligation in women

pengarang: gynecologist Artemova M.V.

Prosedur iki minangka alam bedah, sing uga disebut sterilisasi medis. Sajrone operasi iki, pipa diblokir, dipotong utawa dibalekake. Operasi iki dianggep minangka salah siji efektif, njamin 99% ora ngandhung. Mung ora akeh sing bisa teka, nalika ana wacana kanggo spermatozoa, lan uga kanggo operasi sing ora bener.

Jahitan saka cervix

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Meh 40% miscarriages dumadi amarga ICS (insomfficiency ischemic-serviks). Patologi iki dumadi babagan latar mburi kegagalan ing gulu uterus lan bukaan uterus sing nyeri. Kondisi kasebut ing trimester kalima saka kehamilan nyebabake prolaps saka kandung kemih utawa aliran keluar saka cairan amniotik. Ing trimester katelu ngenani, ICI bisa nyebabake lair prematur.

Pengobatan jahitan pascaoperasi

Panganggité: Ambrosova I.A.

Paling asring pasien sing wis ngalami operasi bedhah ditarikake babagan carane ngurus jahitan pasca operasi, supaya ora dadi inflamed lan ditundha kanthi cepet.

Kaping pisanan, sing paling penting nalika periode postoperatif yaiku njaga kebersihan ing tatu. Ing institusi kesehatan, wounds dianggep minangka antiseptik kulit. Iki kalebu alkohol, zelenka, iodinol, iodopiperone, werna forysept, lan liya-liyane. Kaya aturan, sadurungé ditrapake, tatu kasebut dicampur karo hidrogen peroksida, lan banjur garing. Sawise perawatan miturut tandha-tandha, dianggo nggarap, diresapi karo obat sing disaranake dening dokter sing disaranake.

Digawe sawise episiotomi

Panganggité: dokter Martynenko O.V.

Asring ing praktik obstetric, ana kahanan nalika perlu ngemot lapisan ing perineum. Ing ngarsane jahitan mbutuhake momong enom kanggo ngurus crotch, nanging wong wadon sing tiba-tiba kaget karo peduli kanggo ngurus bayi asring kelalen babagan dhéwé. Asil perawatan ora bener bisa dadi bedane lapisan ing perineum.

Jahitan sawise dikirim ing perineum

Panganggité: Kamneva A.N.

Lair saka bocah ing saben wanita beda. Ing sawetara tenaga kerja wanita gampang, tanpa konsekwensi. Nanging, sayangé, ana kasus sing kerep nalika jaringan cervix utawa vagina ambruk nalika manggung. Ing kasus kasebut, ana perlu kanggo suturing. Saben jinis sutures ing perineum bisa dibedakake.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol