1st degree burn - home treatment

penulis: dhokter Salomykova EV

Ing saben dintenipun, tiyang-tiyang dewasa lan bocah-bocah kerep dipunobong. Gumantung ing alesan, kimia (saka alkali, asam, bahan kimia kluwarga, cuka, lan liya-liyane), termal (saka uap, banyu sing nggodhok, nyala, suhu dhuwur saka peralatan rumah tangga), listrik lan srengéngé sing diisolasi. Kajaba iku, wong nampa burns nalika disabetake dening kilat.

Obat-obatan kanggo ngobong jinis termal lan kimia

penulis: dokter Tyutyunnik DM

Rusak kanggo otot, jaringan kanthi listrik, kimia utawa tumindak termal diarani lara bakar. Gelar lan keruwetan sing diobong gumantung ing wilayah lan ambane kerusakan permukaan. Ana jinis-jinis burns ing ngisor iki:

Perawatan tatu saka 2 derajat

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns-degree burns ana hubungane karo burns permukaan, amarga kedalaman sing ora mengaruhi lapisan pertumbuhan kulit, saengga, kulit ing panggonan-panggonan kaya lara bisa pulih dhewe, tanpa bedah bedah. Ing wektu sing diobong, ana hiperemia (abang) lan bengkak kulit. Karakteristik kanggo tingkat kapindho sing diobong lan pembentukan gelembung diisi karo cairan sing cetha. Iki diiringi kobong, sing bisa tahan rong nganti telung dina.

Burns saka jurusan 4: gejala lan perawatan

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns saka gelar papat kasebut ngobong jero, sing ora mung kabeh lapisan kulit mati, nanging uga otot, balung, tendon, sendi, nganti charring. Ing jam wiwitan sawise ngobong, nekrosis kulit lan jaringan sing ndadeake berkembang.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi