1st degree burn - perawatan ing ngarep

penulis: dhokter Salomykova E.V.

Ing ngarep, wong diwasa lan bocah asring diobong. Gumantung ing alesan, dheweke ngetokake bahan kimia (saka alkali, asam, bahan kimia kluwarga, cuka, lan liya-liyane), termal (saka uap, banyu sing nggodhok, nyala, suhu dhuwur saka peralatan rumah tangga), listrik lan sunburn. Kajaba iku, wong nampa burns nalika disabetake dening kilat.

Obat kanggo lara panas lan kimia

pengarang: dokter Tyutyunnik D.M.

Rusak kanggo otot, jaringan, listrik, kimia utawa efek termal, diarani lara bakar. Gelar lan keruwetan sing diobong gumantung ing wilayah lan ambane kerusakan ing permukaan. Jenis burns dibedakake:

Pangobatan saka burns 2 derajat

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Kadhangkala bedhil-degree dibandhingake karo burns dangkal, amarga kedalaman kasebut ora mengaruhi lapisan pertumbuhan kulit, saengga, kulit ing panggonan-panggonan kaya ngobong bisa pulih, tanpa operasi. Ing wektu sing diobong ditemokake dening hyperemia (abuh) lan dadi gedhe ing kulit. Karakteristik saka gelar sing kedhep lan pembentukan gelembung diisi kanthi cetha sing cetha. Iki diiringi kobong, sing bisa tahan rong nganti telung dina.

4 derajat kebakar: gejala lan perawatan

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Gelombang kaping papat diobong jero, sing ora mung kabeh lapisan kulit mati, nanging uga otot, balung, tendon, sendi, lan malah sing rusak. Wis ing jam sepisan sawise ngobong, nekrosis kulit lan jaringan sing ndadeake berkembang.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru