Apa mediastine ing fisiologi manungsa?

penulis: dokter Anastasia Skorykh

Mediastinum ana ing tengah dhadha. Ndhuwur diwatesi dening thorax, saka ing ngisor iki yaiku diafragma, ing sisih pinggir cavities pleura, ing ngarep - sternum, konco - iga. Mediastinum minangka rongga sing ana organ internal penting, lapisan lemak, getih lan limfatik.

Werna dodo ing wanita

pengarang: dokter Vasil'tsov AG

Mbalik ing jaman kuna, asumsi tartamtu digawe yen wong kanthi ciri-ciri tartamtu saka struktur awak (habitus utawa konstitusi) duwe risiko tambah "ngoleh" penyakit tartamtu.

Nyeri dada - penyebab, diagnosis lan perawatan

penulis: dhokter Ilona Lesnaya

Ana akeh penyakit sing keluhan kerep ana soreness ing dodo saka macem-macem lokalisasi. Kadhangkala uga dhokter sing dhuwur banget angel mangerteni endi rasa nyusahake. Pain ing projection dada bisa dumadi kanthi penyakit organ-organ kasebut, lesi balung, tulang rusuk, balung rawan, otot-otot serviks, utawa balung pundhak. Plus, rasa sakit bisa dadi psychogenic.

Lit ing dada

pengarang: dokter Umancuk AA

Sensasi kobong ing dhaérah dada ora nyenengake, lan kadhangkala mbebayani. Wiwit masalah bisa sederhana, digandhengake karo heartburn biasa, lan rumit - penyebab penyakit jantung utawa paru-paru, penyakit sistem saraf.

Veins ing dada

pengarang: dokter Gampang NA

Kadhangkala alasan kanggo njupuk dhokter yaiku ngarsane vena ing dada. Wong nganggep fénoména iki minangka cacat kosmetik, wong sing prihatin banget babagan kesehatané. Vena ing dada bisa katon ora mung ing wong diwasa, nanging uga ing bocah-bocah, diwiwiti kanthi periode bayi.

Dodo gedhe ing wong

pengarang: dokter Koshen AK

Nalika pasien ndeleng dokter, dheweke kudu nemtokake data antropomètri, kayata jinis konstitusi wong. Ana 3 jinis konstitusi manungsa: normostenik, hypersthenic lan asthenic. Kanggo sapa wae sampeyan bisa dianggep gampang banget. Jenise konstitusi ditemtokake dening wangun dada.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol