Bantuan sepindah ing arrhythmia

pengarang: dhokter ambulans ana AA

Saben kita kanthi periodik kanthi ngupayakake fisik utawa sawise dheweke, kadhangkala kanthi istirahat sakdawane turu, ana sensasi ing dhaérah jantung ing sajroning interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sing sehat, ana panyimpangan ing sajroning atine, nanging iki jarang lan minangka aturan, ora suwé lan liwat.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia jantung

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Arrhythmia minangka irama ati sing salah, sing bisa cepet banget - luwih saka wolung dhetik per menit (tachycardia) utawa alon banget - kurang saka sewidak kaping wolung per menit (bradikardia).

Hematoma ing kepala bocah

Panganggité: Pediatrician O.Sazonova.

Hematoma minangka jenis bruising. Iki dumadi utamane karo jaringan tertutup lan karusakan organ lan disebabake pamecahan saka pembuluh darah, sing nyebabake akumulasi getih sing winates ing kulit utawa ing periosteum kanthi rongga sing dibentuk sing ngandung getih coagulated utawa cairan. Sing paling kerep banget ing bocah, hematomas saka lokalisasi sing beda-beda dumadi saka akibat trauma - ing njero omah utawa ing bocah cilik, uga olahraga, transportasi, dalan utawa sekolah ing umur sing luwih tuwa.

Urip darurat kanggo pendarahan paru-paru

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Pendarahan paru-paru yaiku pelepasan saka saluran napas sajrone batuk getih utawa getih resik sajroning bentuk sputum. Pendarahan paru-paru minangka komplikasi serius lan mbebayani maneka penyakit pernapasan, spesifik utawa ora khusus, uga tumor ganas lan karusakan paru-paru.

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo nutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga patah, kalebu ciloko kang ditutup. Définisi medis trauma muni kaya iki - efek dadakan ing awak saka obyek eksternal, sing nyebabake gangguan anatomi lan fungsional.

Thromboembolism saka arteri pulmonary

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Thromboembolism saka arteri pulmonary (PE) iku kondisi sing lumen saka batang utama arteri pulmonal utawa cabang-cabangé sing rusak, sing ndadékaké penurunan getih ing paru-paru. Ing occlusion saka prau iki disebabake thrombi saka vena saka extremitas ngisor lan saka vena jero saka cilik pelvis wilayah (90% saka kasus), lan thrombus saka jantung tengen uga bisa.

Penyebab pendarahan

Penyebab kasebut bisa dipérang dadi lokal, njerone irung lan umum, sing arupa penyakit tartamtu. Pendarahan nasal sajroning pangkat frekuensi kasebut pisanan dumadi liwat pendarahan spontan, lan miturut sumber sing beda-beda, 3-5% saka jumlah total dirawat ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Jinis pendarahan lan cara kanggo mungkasi

Panganggité: surgeon Yurevich VV

Perdarahan iku aliran getih saka prau ing njaba, utawa menyang sembarang rongga awak. Pendarahan dipérang dadi jinis ing ngisor iki. Gumantung ing lokasi aliran getih, padha bisa:

Gastrectomi longitudinal

pengarang: dokter Korotkikh SN

Reseksi longitudinal weteng minangka perawatan bedah wong sing nandhang sangsara saka overgrazing. Operasi iki dilakoni ing rong tahap. Sinon - lengan, tubular, ngurangi weteng. Teknik operasi kasebut diusulake dening Gesoo-Marceau ing awal 1990-an. Operasi independen ditindakake ing AS ing awal taun 2000an. M. Gagner. Cara iki dianggo minangka operasi obesitas.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.

Rehabilitasi sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter Koshen AK

Ing donya modhèrn sing saya maju, ana uga masalah sing padha ing taun-taun kepungkur, sing sakperangan alesan ora bisa ditanggulangi, nanging, malah, malah luwih ageng. Wilayah teknologi uga dikembangake, yaiku: Iku kabeh jenis gadget, robotika, lan teknologi ing umum. Iki kalebu piranti medis. Cara sing luwih anyar kanggo diagnosis awal lan perawatan invasif sing paling traumatik lagi dikembangake lan diweruhi, nalika pencegahan tetep padha.

Menu sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter, Ph.D. Gintovt O.I.

Reseksi weteng minangka operasi sing rada rumit, ing endi bagiyan saka weteng dibusak, lan korélasi saka organ sistem pencernaan ganti radikal. Sawise operasi, volume weteng mudhun banget, lan panganan ing intake tiba kanthi cepet ora mung ing weteng, nanging uga ing usus cilik. Mulane, ing diet pasien sing wis ngalami operasi iki, ana sawetara fitur penting.

Polip ing usus: gejala lan perawatan

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Polip usus dadi luwih akeh lan luwih akeh. Polip iku neoplasma entheng, sing dibentuk saka epitelium sing nutupi usus saka njero. Gumantung ing lokasi, polip usus gedhe lan rectum diisolasi. Bebaya polip dumadi ing kasunyatan sing adhedhasar pangaruh faktor-faktor tartamtu sing diwenehi karakter ganas, yaiku, sing ganas. Iki diturunake yen wong lara kaping pirang-pirang luwih kerep tinimbang wanita.

Reseksi koloni sigmoid - penyebab, indikasi, prognosis lan akibat

penulis: bedah Korotkikh SN

Operasi paling umum ing usus gedhe ing operasi abdomen, sawise appendectomy lan operasi ing rectum. Operasi iki diklasifikasikaké minangka ngrancang utawa darurat. Darurat dilakokaké ing kira-kira 80% kasus.

Pendarahan saka anus

Muncul getih saka anus bisa dadi gejala penyakit sing ora ngancam nyawa wong, lan tandha penyakit sing banget serius sing ora perlu ragu-ragu karo dokter, amarga iki penting banget. Pendarahan saka anus nalika defekasi utawa ora kasebut minangka gejala proses patologis, sing paling kerep ana ing usus gedhe utawa cedhak anus.

Perawatan pembentukan gas ing usus

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Flatulence - rasa sing kebak ing rongga weteng karo gas, mung minangka gejala sing bisa nyedhiyakake maneka rupa penyakit, iki minangka asil saka gangguan saluran pencernaan, lan akibat operasi surgical ing rongga abdomen, lan pungkasane, mung amarga overeating. Titik wiwitan kembung bisa uga dadi stres. Gejala kasebut disedhiyakake dening release gas, rasa ora nyaman, lan belching.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol