Bantuan sepindah kanggo stroke

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

A stroke minangka pelanggaran sirkulasi otak. Arteri sing nyedhiyakake getih ing otak bisa diblokir, banjur ana stroke iskemik, utawa arteri bisa pecah lan iki minangka stroke hemorrhagic.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan ciloko

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing obat, umume digunakake kanggo mbagi getih ing kapiler (kanthi ciloko, potong, goresan), nalika prau cilik sing rusak - capillaries, vena - kanthi vena kerusakan (ing ngisor gambar "b"). Pendarahan iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo nutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga patah, kalebu ciloko kang ditutup. Définisi medis cedera kaya iki - iki minangka dampak dadakan ing awak saka obyek eksternal sing nyebabake gangguan anatomi lan fungsional.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia

pengarang: emergency doctor Saturday A.A.

Saben kita sacara periodik sajrone nglakoni kakuasaan utawa sesambungan fisik, kadhangkala kanthi sesambungan lengkap sajrone turu, ana sensasi ing wilayah jantung sajroning wujud interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sehat ana interupsi ing jantung, nanging iki kedadeyan jarang lan, minangka aturan, ora tahan suwe lan dadi adoh dhewe.

Reseksi atipikal paru-paru

pengarang: pulmonologist Maleva OV

Operasi bedah ing paru ditrapake kanggo mbusak jaringan paru-paru, sing diowahi kanthi ora bisa dilakoni. Sawetara penyakit paru-paru ora bisa ditambani kajaba mbusak fokus ing babagan inflammation utawa tumangkar tumangkar saka parenchyma lan struktur lingkungan. Spesialis sing profesional uga melu ing karya iki - bedah toraks, lan bagian operasi bedah thoracic disebut "surgery thoracic".

Bronchial Asthma Attack

Panganggité: Dokter darurat Deryushev A.N.

Asma bronkial minangka panyakit saka saluran pernapasan, adhedhasar inflammation kronis lan hyperreactivity saka bronchi, karo obstruksi sing. Penyakit kasebut nyebabake serangan jantung lan ambegan.

Proses perawatan kanggo abses paru-paru

panganggité: pulmonologist Leonova T.V.

Tugas saka staff keperawatan kalebu ujian keperawatan, kanthi dasar sing masalah pasien ditemtokake.

Radang pleura - nyebabake, gejala, diagnosa lan perawatan

pengarang: dokter Saplinov K.N.

Pleura yaiku lapisan sarung sing ngliwati permukaan paru-paru, lan ing sisih liya lapisan dada saka njero. Akibaté, ing antarane lembab pleura ana rongga cilik sing dibentuk, sing biasane ora ngandhut cairan pleural sing gedhé, kang nglancarake permukaan pleura nalika gerakan paru-paru.

Pleurisy yaiku inflamasi pleura. Wesi fibrin dibentuk ing permukaan, lan cairan inflamasi (exudate) nglumpuhake ing rongga.

Penyebab nosebleeds

Penyebab bisa dipérang dadi lokal, sing gegayutan karo irung lan umum, dumadi ing panyakit tartamtu awak. Urutan frekuensi perdarahan hidung pisanan dumadi ing pendarahan spontan, lan miturut macem-macem sumber, iki nyebabake 3-5% saka total rumah sakit ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Gejala pendarahan internal

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki disebabake ing kasunyatan menawa pendarahan internal luwih sithik kanggo diagnosa tinimbang mbukak. Lan tegese perawatan medis bisa ditundha. Internal disebut getihen, ditondoi dening pencurahan getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung ing jumlah getihen, ana telung deres pendarahan: moderat, sedheng lan abot.

Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa, lan perawatan

penulis: traumatologist Usanov E.A.

Perdarahan internal kasebut disebut metu getih saka amben babagan pembuluh darah menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.

Gejala pendarahan lambung

Perdarahan lambung saiki minangka masalah darurat kanggo operasi darurat. Siklus gesang dipercaya, kaku, nutrisi ora mesthi lan ora mathuk, asupan obat-obatan anti-inflamasi nonsteroidal, ulkus lambung lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Pendarahan saka saluran pencernaan ndhuwur paling sering digandhengake karo ulkus peptik utawa ulkus duodenal. Ing wong tuwa, frekuensi pendharahan mundhak amarga nggunakake nonsteroidal anti-inflammatory drugs.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru