Bantuan sepindah kanggo stroke

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Stroke minangka kelainan sirkulasi serebral. Arteri sing nyedhiyakake getih menyang otak bisa dadi clogged, banjur ana stroke iskemik, utawa arteri bisa ngeculake lan iki minangka stroke hemorrhagic.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing sajrone obat, sing umum bisa mbungkem perdarahan dadi kapiler (kanthi lara cilik, potongan, goresan), nalika prau cilik sing rusak - kapiler, venous - kanthi vena (ing ngisor "b"). Getih iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih sing akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo nutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga patah, kalebu ciloko kang ditutup. Définisi medis trauma muni kaya iki - efek dadakan ing awak saka obyek eksternal, sing nyebabake gangguan anatomi lan fungsional.

Bantuan sepindah ing arrhythmia

pengarang: dhokter ambulans ana AA

Saben kita kanthi periodik kanthi ngupayakake fisik utawa sawise dheweke, kadhangkala kanthi istirahat sakdawane turu, ana sensasi ing dhaérah jantung ing sajroning interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sing sehat, ana panyimpangan ing sajroning atine, nanging iki jarang lan minangka aturan, ora suwé lan liwat.

Reseksi atipikal paru-paru

pengarang: pulmonologist Maleva O.V.

Operasi bedah ing paru ditrapake kanggo mbusak jaringan paru-paru, diowahi kanthi proses sing ora bisa diobati. Sawetara penyakit paru-paru ora bisa ditambani kajaba kanthi ngilangi fokus fungsional inflammation utawa tumor kameren saka parenchyma lan struktur lingkungan. Karya iki ditindakake dening spesialis sing paling qualified - ahli bedah thoracic, lan bagian operasi thoracic disebut "surgery thoracic".

Serangan bronchial asthma

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Asma bronkial minangka panyakit saka saluran pernapasan, adhedhasar inflammation kronis lan hyperreactivity saka bronchi, karo obstruksi sing. Penyakit iki nyebabake rasa panas lan ambegan.

Proses perawatan kanthi abses saka paru-paru

pengarang: pulmonologist Leonova Т.V.

Tugas saka personel paramedis kalebu pemeriksa nursing, sing adhedhasar masalah sing ditangani pasien.

Radang pleura - nyebabake, gejala, diagnosa lan perawatan

pengarang: dokter Saplonov KN

Pleura minangka cangkang sing nutupi permukaan paru-paru ing sisih siji, lan ing sisih liya ngenteni thorax saka njero. Akibaté, ing antarane godhong pleura, ora ana rongga gedhé sing dibentuk, ora ngemot cairan pleura sing akeh nglepatake permukaan pleura sajrone gerakan paru-paru.

Pleuritis diarani inflamasi pleura. Ing permukaané, simpenan fibrin dibentuk, lan cairan inflamasi (exudate) dumadi ing rongga.

Penyebab pendarahan

Penyebab kasebut bisa dipérang dadi lokal, njerone irung lan umum, sing arupa penyakit tartamtu. Pendarahan nasal sajroning pangkat frekuensi kasebut pisanan dumadi liwat pendarahan spontan, lan miturut sumber sing beda-beda, 3-5% saka jumlah total dirawat ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Gejala pendarahan internal

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki amarga kasunyatan menawa pendarahan internal luwih angel kanggo ndiagnosis tinimbang mbukak. Iki tegese bantuan medis sing kasedhiya uga kasep. Internal disebut getihen, ditondoi dening aliran getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung marang jumlah aliran getih, telung derajat pendarahan dibedakake: moderat, medium lan abot.

Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa lan perawatan

pengarang: traumatologist Usanov EA

Perdarahan internal yaiku mbebasake getih saka amben pembuluh menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Pendarahan saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi