A himpunan anesthesiologist kanggo trakeostomi

Nyetel trakeostomi:

1 - tusukan pancing kanggo hama tiang kelenjar sing digunakake kanggo nyebar jaringan;

2 - pancingan akut kanggo nyekel lan mbenakake laring lan trakea;

3 - dilator saka trachea dening driji;

4,5,6 - tracheostomy cannula ing wangun sing dirakit lan disassembled, dipasang ing trakea sawise nggedhekake.

Piranti kanggo treking tengkorak

A set alat kanggo trepanation saka manungsa tengkorak

Sawijining alat khusus kanggo pangobatan tengkorak:

1 - karo set pemotong pemotong. Digunakna kanggo ngobar telu utawa papat bolongan ing tengkorak kanggo sawing sakterus liwat bolongan kasebut kanthi Jigley saw (sing dituduhake dening nomer enem)

2 - Dahlgren Nippers, Luer's nippers (perlu kanggo ngilangi protrusions balung utawa protrusions sing nyegah sawing Jigley)

Pengikat standar lan jarum ing operasi

Alat dasar:

1 - tipe klem "Korntsang" (miturut Gross-Mayer) langsung; Didistribusifake ing njero permukaan sing bisa dikompres. Ana bengkong bengok, nanging ora populer.

Setel retractors

Set retractors: 1 - Retractor Collin, fitur sing khas yaiku dumadi bibir lebar kanggo nyebarake tlapukan sing luwih alus, uga kemungkinan mbenakake ekspansi; 2 - Gossex retractor ngidini kanggo njupuk area sing luwih gedhe saka tatu sing mbukak, amarga loro ujung dipindhah loro sajrone paralel; 3 - serat jenis jansen


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol