Radang pleura - nyebabake, gejala, diagnosa lan perawatan

pengarang: dokter Saplonov KN

Pleura minangka cangkang sing nutupi permukaan paru-paru ing sisih siji, lan ing sisih liya ngenteni thorax saka njero. Akibaté, ing antarane godhong pleura, ora ana rongga gedhé sing dibentuk, ora ngemot cairan pleura sing akeh nglepatake permukaan pleura sajrone gerakan paru-paru.

Pleuritis diarani inflamasi pleura. Ing permukaané, simpenan fibrin dibentuk, lan cairan inflamasi (exudate) dumadi ing rongga.

Karsinomatosis kanker - Penyebab, gejala, diagnosis lan perawatan

panulis: dhokter Bogdanova S.V.

Pleurosclerosis minangka metastasis macem-macem tumor ing pleura sing ana nalika neoplasma ganas sing ana ing awak.
Tumor bisa metastasize menyang pleura saka meh kabeh organ. Nanging, sing paling kerep disebabake kanker paru, perut, dada, ginjal, ovarium, tiroid, sarcoma balung, limfoma lan tumor liyane.

Carane adoh pleura

penulis: dhokter Salomykova EV

Pleura dumunung ing rongga dada. Kanggo njaluk menyang rongga dodo, dokter bedhah kudu ngliwati sawetara lapisan tissue. Ing awal kasebut kulit (ngandhut kelenjar sebaceous lan kringet) lan jaringan lemak subkutan. Banjur teka lapisan jaringan otot. Ana uga liwat akeh pembuluh getih (arteri lan vena) lan ujung saraf. Thanks kanggo wong, nutrisi lan innervation (pangiriman impuls syaraf) saka otot njupuk Panggonan. Cabang-cabang pembuluh darah lan syaraf sing paling apik nyedhaki kulit, nyawijekake zat sing perlu lan menehi sensitivitas.

Ing jero apa pleura

penulis: dokter Tyutyunnik DM

Miturut konsep kasebut minangka pleura, membran serous tipis tegese nyakup saben paru-paru - sing umum disebut pleura visceral) lan nutup tembok rongga pleura paru (parietal pleura). Pleura nduweni basa jaringan ikat sing paling apik, sing ditutupi epitel sing rata (mesothelium) lan dumunung ing membran basal.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol