Radang pleura - nyebabake, gejala, diagnosa lan perawatan

pengarang: dokter Saplonov KN

Pleura minangka cangkang sing nutupi permukaan paru-paru ing sisih siji, lan ing sisih liya ngenteni thorax saka njero. Akibaté, ing antarane godhong pleura, ora ana rongga gedhé sing dibentuk, ora ngemot cairan pleura sing akeh nglepatake permukaan pleura sajrone gerakan paru-paru.

Pleuritis diarani inflamasi pleura. Ing permukaané, simpenan fibrin dibentuk, lan cairan inflamasi (exudate) dumadi ing rongga.

Ing ngendi jarak yaiku pleura saka organ-organ sakupenge

pengarang: dokter Samoilova MA

Pleura minangka cangkang sing nyelehake paru-paru (visceral utawa internal), lan ing sisih liya tembok njero rongga dada (parietal utawa njaba). Antarane wong-wong mau papan sing diiris, sing biasane ana cairan pleura sing bisa ngurangi gesekan antarane rong lembaran pleura sajrone gerakan pernafasan paru-paru.

Carane adoh pleura

penulis: dhokter Salomykova EV

Pleura dumunung ing rongga dada. Kanggo njaluk menyang rongga dodo, dokter bedhah kudu ngliwati sawetara lapisan tissue. Ing awal kasebut kulit (ngandhut kelenjar sebaceous lan kringet) lan jaringan lemak subkutan. Banjur teka lapisan jaringan otot. Ana uga liwat akeh pembuluh getih (arteri lan vena) lan ujung saraf. Thanks kanggo wong, nutrisi lan innervation (pangiriman impuls syaraf) saka otot njupuk Panggonan. Cabang-cabang pembuluh darah lan syaraf sing paling apik nyedhaki kulit, nyawijekake zat sing perlu lan menehi sensitivitas.

Teknik pleural puncture

pengarang: dokter Saplonov KN

Rongga pleura yaiku spasi antara pleura njero lan njaba. Lapisan jero pleura nyakup paru-paru, lan njaba saka njero dhadha thorax. Biasane, ing rongga pleura, ana cairan cilik sing perlu kanggo pelumas nalika gerakan paru-paru nalika ngrasakake.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol