Reseksi atipikal paru-paru

pengarang: pulmonologist Maleva O.V.

Operasi bedah ing paru ditrapake kanggo mbusak jaringan paru-paru, diowahi kanthi proses sing ora bisa diobati. Sawetara penyakit paru-paru ora bisa ditambani kajaba kanthi ngilangi fokus fungsional inflammation utawa tumor kameren saka parenchyma lan struktur lingkungan. Karya iki ditindakake dening spesialis sing paling qualified - ahli bedah thoracic, lan bagean operasi thoracic disebut "operasi thoracic".

Gastrectomi longitudinal

pengarang: dokter Korotkikh SN

Reseksi longitudinal weteng minangka perawatan bedah wong sing nandhang sangsara saka overgrazing. Operasi iki dilakoni ing rong tahap. Sinon - lengan, tubular, ngurangi weteng. Teknik operasi kasebut diusulake dening Gesoo-Marceau ing awal 1990-an. Operasi independen ditindakake ing AS ing awal taun 2000an. M. Gagner. Cara iki dianggo minangka operasi obesitas.

Periode pasca pengobatan ginjal

panulis: dokter Serova G.A.

Ginjel - organ pasangan sing paling penting ing awak manungsa, nglakoni sawetara fungsi. Sing utama yaiku ekskresi (ekskresi urine) lan homeostatic (njamin komposisi getih normal, keseimbangan ion).

Akibat saka reseksi ovarium

pengarang: gynecologist Gurshtynovich VM

Reseksi ( saka basa Latin resectio - cut ) saka ovary minangka operasi sing kasusun ing papat saka organ sing kena pengaruh.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Rehabilitasi sawise reseksi saka weteng

pengarang: dokter Koshen AK

Ing donya modhèrn sing saya maju, ana uga masalah sing padha ing taun-taun kepungkur, sing sakperangan alesan ora bisa ditanggulangi, nanging, malah, malah luwih ageng. Wilayah teknologi uga dikembangake, yaiku: Iku kabeh jenis gadget, robotika, lan teknologi ing umum. Iki kalebu piranti medis. Cara sing luwih anyar kanggo diagnosis awal lan perawatan invasif sing paling traumatik lagi dikembangake lan diweruhi, nalika pencegahan tetep padha.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.

Produk karo serat kanggo usus

penulis: dhokter Polevskaya K.G.

Kanggo ngilangi rasa ora nyaman lan abot ing usus, perlu yen diet saben wong kudu panganan kaya serat sing ana. Ana rong jinis serat - larut lan ora larut.

Proses keperawatan karo disentri

Dokter A. Deriushev

Proses perawatan ing perawatan disentri banget penting, amarga ing rumah sakit ing departemen infèksius kena tundhuk kasus disentri akut, lan saliyane, gumantung ing tingkat keparahan pasien sing diasuransiake saiki kanthi penyakit kronis, amarga bebaya dehidrasi lan, kanthi mangkono, pembentukan kejutan beracun infeksius .

Apa selulosa?

penulis: dhokter Ilona Lesnaya

Kesehatan lan kawontenan manungsa langsung gumantung marang cara lan apa sing dipangan. Kabeh bahan sing migunani kanggo awak sing nganggo pangan. Ing kono ana pamisah lan mlebu menyang getih, sing nyalurake kabeh komponen sing migunani kanggo organ. Nanging ana uga zat sing ora digester ing orgasme kita. Salah sijine yaiku selulosa. Kanggo apa sing dibutuhake, ing endi ana lan akeh sing kudu dikonsumsi, saiki ayo nyoba.

Diet kanggo Penyakit Parkinson

pengarang: dokter Sholenkina О.N.

Penyakit Parkinson minangka penyakit kronis saka sistem saraf pusat, sing didhasarake karo gangguan ing metabolisme dopamin (zat amarga impuls saraf sing dilakoni ing implementasine motor acts ditularake ing awak manungsa), penyakit kasebut sacara klinis diwenehake dening gangguan motorik.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol