Burns saka derajat katelu - gejala lan perawatan

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Burns saka jurusan katelu dibagi dadi loro subgrup - burns saka gelar "A" katelu lan burns saka gelar "B" katelu. Lan tingkat ketiga "A" diobong isih diklasifikasikake minangka lara cuwèran, lan tingkat "B" katelu sing diobong jero, bedane misale jek cukup cilik, mung sawetara milimeter, nanging, ing kasunyatané banget penting - kabeh ing kuman lapisan kulit. Yen lapisan kuman rusak, kobong kasebut dadi luwih jero tinimbang definisi, sing tegese bedhekan lara kuwi ora bakal bisa waras - bakal mbutuhake pemugaran kulit kanthi cara bedhah, iki proses rumit lan dawa. Ngobong 2 derajat uga bisa dibandhingake lan mangerteni beda fundamental.

Perawatan kanggo ngobati wounds

Panganggité: Ambrosova I.A.

Gumantung marang faktor sing ngganggu burnsane dibagi dadi:

1. Kimia (diobong karo alkali utawa asam).

2. Thermal (uap panas, cairan panas, nyala, lara kontak).

3. Sun Burns.

Gesang karo nggodhok banyu 2 derajat

Dokter A. Deriushev

Burns dumadi amarga suhu dhuwur ing banyu sing nggodhok. Saka efek iki, koagulasi protein kulit diamati, sel-sel kulit bakal mateni lan banjur nekrosis. Sing luwih dhuwur ing suhu lan maneh efek, kulit luwih jero bakal kena pengaruh.

Lenga buckthorn kanggo lara

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Donya kita kapenuhan ewonan kabeh jinis tanduran, akeh sing digunakake dening wong healers kanggo ngobati penyakit tartamtu. Perlu dicatet menawa tetanduran obat-obatan uga ana sing duwe efek komplik ing awak manungsa. Salah sawijining tanduran ajaib yaiku buckthorn segara.

Seabuckthorn minangka shrub karo woh-wohan sing bisa dipanen, woh-woh sedhih. Asam kasebut diterangake kanthi kandungan vitamin C.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol