Granulation of wound: stages and features

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Tatu iku nglanggar integritas lumahing kulit. Wounds disebut kompleks yen proses kasebut kalebu otot, organ internal, balung.

Antiseptik luka

Panganggité: Dokter Kutchga MS

Sawise tatu kasebut diterapake, kudu diobati secepat sing bisa ditindakake: sing dianggep sadurungé dianggep, sing luwih cilik yaiku suppuration. Akibaté, wounds sing diobati ing jam siji utawa kaping loro ditindhes sadurungé lan disemburna luwih cepet tinimbang sing diobati luwih cepet.

Weruh purulent ing sikil

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Nalika mikroba entuk tatu, microflora tartamtu dibentuk ana, sing nemtokake proses tatu sakwise. Banjur kabeh bakal gumantung apa jenis mikroorganisme sing tatu, uga saka kekuwatan lokal lan umum saka wong, yaiku, yen awak bisa nahan infeksi.

Wounds Infected

Yen wilayah awak rusak, microbes sing tatu kasebut entuk tatu saka kulit utawa sandhangan. Tatu kasebut wiwit nyerang, lan iki disebut infèksi utama. Nanging mikroba bisa diterusaké - ing pamungkas saka wilayah awak sing kena infèksi, saka wilayah kulit ing saubengé, saka sandhangan.

Carbuncle ing pasuryan: penyebab lan perawatan

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Proses nekrotik purulent sing dikembangake amarga inflamasi pirang pirang rambut lan kelenjar sebaceous sing ana hubungane karo pembentukan necrosis kulit lan tissue subkutan sing umum disebut carbuncle. Minangka aturan, formasi kasebut muncul kanthi tunggal.

Purulent lymphadenitis: gejala lan perawatan

Panganggité: dhokter Kuznetsov MA

Suppuration saka kelenjar getah bening yaiku bagean saka proses purulent lokal. Lan mulane, perlu njupuk langkah kanggo ngilangake inflammation, inflammation purulent.

Atheroma purulent: Penyebab lan perawatan minimally invasif

pengarang: dokter Alafinov V.D.

Atheroma purulent yaiku inflamasi mikroba sing akut saka isi kelenjar kulit sebaceous sing digawe lan diregani. Kelenjar sebaceous dumunung ing kekandelan kulit lan cedhak karo folikel rambut. Kelenjar iki ngasilake pelumas lemak kanggo rambut lan kulit. Nalika plugging duktus excretory, cysts bisa dibentuk - sacs diisi karo massa sebaceous pulp-kaya. Ing kabeh panggonan nalika rambut tumbuh lan ana kelenjar sebaceous, ateroma bisa mbentuk. Paling asring katon ing wilayah sirah, pasuryan, punggung, gulu, kelamin.

Luwih kanggo ngobati penyakit purulent

Rana - karusakan mekanik kanggo jaringan kanthi nglanggar integritas. Punika mbuktekaken bilih kangge pangembangan infeksi ing tatu punika perlu gadhahi awak 105-106 mikroba saben 1 gram tissue. Iki minangka tingkat kritis sing disebut "kritis". Nanging tingkat "kritis" mungkin kurang. Saiki dianggep menawa luka sengaja disebabake dening bakteri, utawa kena infeksi.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol