Granulation of a wound: stages and features

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Tatu iku nglanggar integritas lumahing kulit. Wounds disebut kompleks yen otot, organ internal lan balung uga ana ing proses kasebut.

Antiseptik care luka

Pangarang: dokter Krivega MS

Sawise tatu wis ditindakake, kudu diproses sakcepete: sing dianggep sadurungé dianggep, cenderung kurang cepet. Akibaté, wounds diobati ing jam siji utawa loro, suppurate sadurungé lan waras luwih cepet tinimbang sing diobati luwih cepet.

Weruh purulent ing sikil

Panganggité: dokter Deryushev A.N.

Nalika mikroba entuk tatu, microflora tartamtu dibentuk ana, sing nemtokake proses tatu sakwise. Banjur kabeh bakal gumantung marang jenis mikroorganisme sing entuk tatu, uga kekebalan wong sing umum lan umum, yaiku, yen awak bisa nahan infeksi.

Luka kasebut

Yen wilayah sing rusak ing awak lara, mikroba bisa nempuh tatu saka kulit utawa sandhangan. Tatu kasebut mulai nyerang, lan iki disebut infèksi utama. Nanging kuman bisa entuk mengko - sajrone pamaburan saka wilayah sing ditrapake ing awak, saka kulit ing sakubenge, saka sandhangan.

Carbuncle ing pasuryan: penyebab lan perawatan

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Proses necrotic purulent sing dikembangake minangka akibat saka inflamasi pirang pirang rambut lan kelenjar sebaceous jejer kanthi pembentukan necrosis kulit lan tissue subkutan sing umum diarani carbuncle. Minangka aturan, formasi kasebut kedadeyan tunggal.

Purulent lymphadenitis: gejala lan perawatan

Panganggité: dhokter Kuznetsov MA

Suplai nod kelenjar getah bening yaiku bagean saka proses purulen lokal. Lan mulane, perlu njupuk langkah kanggo ngilangake inflammation, inflammation purulent.

Atheroma purulent: Penyebab lan perawatan minimally invasif

pengarang: dokter Alafinov V.D.

Atheroma purulent yaiku inflamasi mikroba akut saka isi kelenjar kulit sebaceous lan dicelup. Kelenjar sebaceous dumunung ing kulit sing kandel lan cedhak karo folikel rambut. Kelenjar iki ngasilake pelumas lemak kanggo rambut lan kulit. Nalika blockage saka saluran duktus bisa mbentuk kista - kantong sing diiseni massa sebaceous mushy. Ing kabeh panggonan ing ngendi rambut tumbuh lan ana kelenjar sebaceous, ateroma bisa mbentuk. Paling asring katon ing sirah, pasuryan, punggung, gulu, alat kelamin.

Cara ngobati tatu festering

Rana - karusakan mekanik kanggo jaringan sing nglanggar integritas. Wis dibuktikake yen kanggo perkembangan infèksi ing tatu, 105-106 badan mikrobial dibutuhake saben gram tissue. Iki minangka tingkat kritis sing disebut "kritis". Nanging tingkat "kritis" bisa kurang. Saiki, dianggep menawa saben tatu ora sengaja disebabake dening bakteri utawa sing kena infeksi.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru