Scopia saka usus: prosedur, indikasi, kontraindikasi lan komplikasi

panganggité: roentgenologist Tsvetkova S.A.

A scopie saka usus ing lingkungan medis asring diarani minangka pemeriksaan sinar x lan endoskopik. Ing kasus sing sepisanan, wong kasebut "sumringah" karo sinar X, wis nggawe enema khusus sakdurunge, lan ing kasus liya, tabung endoskop dipasang liwat anus lan usus diteliti saka njero. Artikel iki nggambarake fluoroskopi usus.

Reseksi koloni sigmoid - penyebab, indikasi, prognosis lan akibat

penulis: bedah Korotkikh SN

Operasi paling umum ing usus gedhe ing operasi abdomen, sawise appendectomy lan operasi ing rectum. Operasi iki diklasifikasikaké minangka ngrancang utawa darurat. Darurat dilakokaké ing kira-kira 80% kasus.

Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Polip ing usus: gejala lan perawatan

Panganggité: dokter bedah abdomen Denisov M.М.

Polip usus dadi luwih akeh lan luwih akeh. Polip iku neoplasma entheng, sing dibentuk saka epitelium sing nutupi usus saka njero. Gumantung ing lokasi, polip usus gedhe lan rectum diisolasi. Bebaya polip dumadi ing kasunyatan sing adhedhasar pangaruh faktor-faktor tartamtu sing diwenehi karakter ganas, yaiku, sing ganas. Iki diturunake yen wong lara kaping pirang-pirang luwih kerep tinimbang wanita.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol