Nabotovy cysts saka cervix

penulis: doctor Krivoguz I.М.

Nabotova cyst saka cervix (dijenengi sakwise ilmuwan sing nemu kelenjar ing cervix) yaiku pendidikan ing bagian vaginal ing cervix. Pembentukan iki minangka asil saka oklusi ducts excretory saka kelenjar membran lendhut lan akumulasi sekresi kelenjar ing wangun cyst.

Jahitan saka cervix

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Meh 40% miscarriages dumadi amarga ICS (insomfficiency ischemic-serviks). Patologi iki dumadi babagan latar mburi kegagalan ing gulu uterus lan bukaan uterus sing nyeri. Kondisi iki ing trimester kaloro saka kehamilan nyebabake prolaps saka kandung kemih utawa aliran keluar saka cairan amniotik. Ing trimester katelu ngenani, ICI bisa nyebabake lair prematur.

Akibat saka ligasi tubal

pengarang: gynecologist Gurshtynovich VM

Ligasi saka tuba falopi nuduhake cara bedhah kontrasepsi. Lan cara praktis ora bisa ditrapake kanggo nyegah meteng sing ora dikarepake kanggo wanita.

Tubal ligation in women

pengarang: gynecologist Artemova M.V.

Prosedur iki minangka alam bedah, sing uga disebut sterilisasi medis. Sajrone operasi iki, pipa diblokir, dipotong utawa dibalekake. Operasi iki dianggep minangka salah siji efektif, njamin 99% ora ngandhung. Mung ora akeh sing bisa teka, nalika ana wacana kanggo spermatozoa, lan uga kanggo operasi sing ora bener.

Nyiyapake laparoskopi

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Sadurunge miwiti laparoskopi, sampeyan butuh konsultasi dokter. Dokter nyuwun pasien babagan penyakit bebarengan kanggo ngenali contraindications.

Pregnant sawise laparoskopi PCOS

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Kanggo ngandhut sindrom ovarium polikistik, sampeyan kudu nglakoni perawatan sing bener. Sawise kabeh, kanthi PCOS, endhog lan ovulasi endhog wis rusak, lan mulane meteng tanpa perawatan bisa uga ora.

Pembuangan Gallbladder dening laparoskopi

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Cholecystectomy utawa penghapusan gallbladder minangka operasi sing kerep, sing dilakokaké kanggo macem-macem alasan. Kaping pisanan, iku gallstones sing ngumpul ing cholecystitis kalkulus kronis.

Gallstones dumadi amarga nglanggar metabolisme kolesterol, pigmen empedu lan asam empedu. Padha bisa nyemprotake metu ing kandung empedu dhewe, lan njaluk macet ing ducts, lan uga nyebabake inflammation saka dinding gallbladder.

Pregnant sawise laparoscopy ing kasus polycystosis

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Pregnant ing sindrom ovarium polikistik utamané gumantung marang wanita dhéwé. Yen sampeyan pengin nglairake anak sing kebak, wong wadon bisa uga ora mung ngalami terapi konservatif, nanging uga ngalami operasi, lan uga nyoba perawatan gabungan. Terapi kombinasi kalebu perawatan konservatif sadurunge lan sawise operasi.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol