Fistula saka rectum: perawatan ing ngarep

pengarang: dokter ambulans, herbalist Derjushev AN

Fistula usus yaiku bolongan sing diisolasi saka rongga abdomen. Liwat bukaan iki, usus bisa ngubungake lingkungan karo organ sing liyane. Fistula saka rectum bisa mbukak menyang sistem reproduksi (iki vagina, uterus), uga menyang sistem urin (iki urinate lan uretra utawa uretra), lan menyang perineum.

R-salinan rectum: kabutuhan, teknik lan akibat

panganggité: roentgenologist Tsvetkova S.A.

Rektum iku bagéan pungkasan saka usus manungsa, kanthi mbukak dubur (anus).

Radiografi mung rektum sing ora ditliti. Biasane iki minangka komponen alami saka irrigoscopy.

Jantung bangkrut

pengarang: dokter Maslak AA

Pucuk getih ing feces - gejala sing cukup ngganggu, saéngga luwih becik ora kanggo nambani kunjungan dokter, sanajan iku mung gejala ing latar mburi kesehatan normal. Getih ing feces utamane nuduhake karusakan ing mukosa usus, sing diwujudake dening getihen. Yen getihen saka weteng utawa usus ndhuwur, kotoran dadi ireng, yen getih getih seger ditemokake ing bangkekan, iki tegese getihen ing bagéan ngisor: ing usus gedhé, lan luwih kerep ing rektum.

Perawatan fistula saka rectum karo obat rakyat

penulis: dokter-rehabilitologist Maslak AA

Fistula saka rektum iku mesthine minangka penyakit sing ora nyenengake lan alus, kayata akeh, ing salah sawijining cara utawa masalah liyane saka masalah sistem excretory. Mulane, kita ora gelem kanthi cepet kanggo dhokter lan nyoba ngilangi masalah iki utawa kanggo ngilangi dhiri, nggunakake cara sing disebut obat rakyat.

Bantuan sepindah kanggo getihen

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Bantuan sepindah kanggo nutup getih ora mung bantuan sepisanan kanggo getihen lan wounds, nanging uga patah, kalebu ciloko kang ditutup. Définisi medis trauma muni kaya iki - efek dadakan ing awak saka obyek eksternal, sing nyebabake gangguan anatomi lan fungsional.

Penyebab pendarahan

Penyebab kasebut bisa dipérang dadi lokal, njerone irung lan umum, sing arupa penyakit tartamtu. Pendarahan nasal sajroning pangkat frekuensi kasebut pisanan dumadi liwat pendarahan spontan, lan miturut sumber sing beda-beda, 3-5% saka jumlah total dirawat ing rumah sakit ENT. Perdarahan hidung sering terjadi tiba-tiba dan mungkin diiringi kehilangan darah yang signifikan.

Pendarahan internal - nyebabake, diagnosa lan perawatan

pengarang: traumatologist Usanov EA

Perdarahan internal yaiku mbebasake getih saka amben pembuluh darah menyang lumen organ kutup utawa rongga awak.

Gumpalan getih ing urine wanita

panganggit: dokter Gulenko S.V.

Hematuria tansah dadi tandha panyakit sing abot saka sistem genitourinary, nanging ora bisa ditemtokake kanthi jelas. Ing sawetara kasus, klumpukan getih ing urin wanita uga amarga preparation ora cukup kanggo ngumpulake analisis nalika ngalami pendarahan menstruasi. Tanpa anané gejala klinis liya sing nyebabake curiga tumrap patologi, perlu kanggo ngumpulake cairan kanggo analisis ing pungkasan periode menstruasi.

Penyakit Hirschsprung

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Megacolon, uga dikenal minangka penyakit Hirschsprung (ahli obat Denmark, Hirschsprung, nalika awal taun 1886, ngandika ing patemon Pediatric Society of Berlin nyritakaké), penyakit Chagas (utawa penyakit Chagas), mega kolon idiopatik, lan liya-liyané nggambarake paningkatan sing signifikan ing ukuran titik loro sing paling maneka warna. Kolon sigmoid luwih kerep kena pengaruh.

Scopia saka usus: prosedur, indikasi, kontraindikasi lan komplikasi

panganggité: roentgenologist Tsvetkova S.A.

A scopie saka usus ing lingkungan medis asring diarani minangka pemeriksaan sinar x lan endoskopik. Ing kasus sing sepisanan, wong kasebut "sumringah" karo sinar X, wis nggawe enema khusus sakdurunge, lan ing kasus liya, tabung endoskop dipasang liwat anus lan usus diteliti saka njero. Artikel iki nggambarake fluoroskopi usus.

Colic in Infants - Nimbulaké lan Perawatan

penulis: dhokter Buren'kova NV

Bayi kerep duwe colic. Iki bisa diarani akeh, nanging kanggo saben tiyang sepuh tunggal, fenomena punika minangka musibah wutuh. Ora ana wong diwasa bisa tenang ing kahanan iki, lan ing kasunyatan sampeyan kudu mbantu anak sampeyan.

Produk karo serat kanggo usus

penulis: dhokter Polevskaya K.G.

Kanggo ngilangi rasa ora nyaman lan abot ing usus, perlu yen diet saben wong kudu panganan kaya serat sing ana. Ana rong jinis serat - larut lan ora larut.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol