Awak kuning ing ovary tengen nalika ngandhut

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Awak kuning bisa katon ing sisih kiwa utawa ing ovarium tengen lan ora perlu nalika meteng. Pendidikan iki katon ing tahap kaping pindho siklus menstruasi lan ngetokake pengaruhe gumantung ing kahanan.

Yen meteng ora kedadeyan, banjur vesikel Graafovy kasebut ngalami involution - dadi pijet jaringan ikat. Tumindak iki bakal ditindakake sawise rong minggu tumindak aktif ing preparation endometrium uterus - mukosa kanggo lampiran lan nutrisi embrio.

Badan kuning ing ultrasonik

pengarang: dokter Filonenko AI

Awak kuning dibentuk ing ovary tinimbang folikel sing wis rampung ovulasi. Saiki ngasilake hormon seks - progesteron lan estrogen. Progesteron perlu kanggo njaga kehamilan, utamané ing awal, nalika plasenta kasebut durung bisa gawé jumlah hormon iki. Mulane, nganti 12 minggu, karya iki ditindakake dening awak kuning. Ing ultrasonik katon kaya tatanan kuning sing ora uniform serat, nanging fungsi hormon ing organ iki bisa didiagnosis mung ing laboratorium. Iki, tes tartamtu kudu diajukake.

Ora ana awak kuning

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Kasalahan ing tahap kapindho siklus menstruasi fase luteal sing ana gegayutan karo kekurangan awak kuning utawa ing umum ora. Kurangé awak kuning nyebabake kekurangan progesteron - komponen paling penting saka sistem hormonal sajrone meteng.

Ovary kiwa kanthi awak kuning

pengarang: dokter Krivega M.S.

Saben uwong wadon duwe loro ovarium, ing endi sawetara ewu (sekitar 300 ewu) ovule ana ing negara sing ora aktif isih ing mangsa pra-natal. Wiwit yuswa 13, nalika menstruasi kawitan wiwit, siji utawa kalih (endhog asring kedadean) diwasa. Endhog diwasa ninggalaké rongga cilik, folikel ing endhasé ngruwat lan lumebu ing rongga uterus kanggo golèk sperma (sing, kanthi cara, kudu ora bisa ditemoni, nanging ana ing pirang-pirang èwu sing diiringi pembuahan). Proses panyebaran endhog iki disebut ovulasi. Saben sasi, mung siji ovary sing nyinaoni endhog, nanging ana siklus menstruasi, nalika ovulasi ora dumadi.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol