Cilaka kuwat kaki

pengarang: dokter Iordanskaya A.V.

Iku bakal katon, sing sepele - sing kaki nyenyet, sing wis ora disabetake ing paling sethithik sapisan? Nanging, isih ana cedera sing mbebayani minangka bagian saka awak liya, sawise kabeh, sawise bedhug, lan malah sing kuwat, dadi ora mung mokal, nanging malah bisa mindhah driji rusak. Lan carane serius korban ing kahanan iki? Minangka aturan, sawise nyandhang driji sikil, senadyan nyeri lan gejala sing bisa uga, wong ngasilake bruises sing diselangi.

Cepet dipotong driji

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Kadhangkala kedadeyan sing nalika nggarap piso, ora mlaku ing endi sing diarahake, nanging godhong sing ana ing driji. Perlu dicathet yen driji ora duwe pembuluh getih sing penting, lan ora perlu nglebur.

Kanggo ngurangi mundhut getih, lengen sing tatu bisa digedhekake.

Nalika nglereni driji, ora dianjurake kanggo nyelehake ing sajroning aliran banyu sing mlaku, amarga bisa nyebabake perdarahan, lan kadhangkala nyebabake infeksi.

Dislokasi jempol kaki

penulis: traumatologist-orthopedist Konev K.V.

Kanggo mangerteni carane kedadeyan lan cara dislokasi jempol sikil dianggep, kita kudu nyentuh luwih dhisik babagan strukture. Dasar jaran saka jempol sing gedhe (dhisik) yaiku rong balung cilik - phalanges, sing nggabung ing sikil menyang balung metatarsal sing pisanan. Senyawa iki diarani kanthi jeneng balung, sing mbentuk - sendi metatarsal-phalangeal pisanan.

Cut ing driji - perawatan lan akibat

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Apa sing dipotong ing driji? Iku bakal katon kaya ngono, sing malah dadi perhatian. Nanging kadhangkala pemotongan jero, nyeri, ngobati akeh banget.

Buntut ing kuku

pengarang: dokter Kamneva A.N.

Saben kita ing salebeting gesang sanadyan wekdal punika pikantuk trauma gampang saking driji sikil utawa sikil. Pinches lan bruises saka driji, sing mateni abot lan ora banget obyek ing wong ora dadi langka. Akibat sing paling nyerang saka ciloko kasebut yaiku katon sing ngremukake kuku kuku, sing ora bisa nyenengake, lan ing wayah mbebasake mata.

Pucuk kuku ing tangan

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Kuku sing nyenyet ing lengen minangka gangguan sing meh saben wong bisa urip ing saben dinten. Trauma kaya kasebut bisa diduweni dening nyemprotake kuku nganggo lawang utawa nggepuk karo sing abot. Ana akeh kahanan kang ana kasempatan, lan kabeh mau ora mung diwenehi, kaya nyegah kemungkinan luka dening satus persen. Mulane sampeyan kudu ngerti metode sepindah kanggo kuku rusak kanggo pemulihan sing cepet lan tanpa rasa sakit.

Pangobatan panaritium subungual

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Jenis panarut iki ditondoi dening lokalisasi ing sangisore piring kuku, nalika dumunung salah siji winates utawa ngekstrak kabeh kuku.

Pucuk kuku ing sikil

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Cara sing paling gampang kanggo njaluk kuku sing nyenyet yaiku nyelehake obyek sing abot ing sikilmu, kesandhung ing bab sesrawungan, ngusap driji ing lawang. Sampeyan bisa mlaku mlaku-mlaku, sampeyan bisa mbatalake bal, muter bal-balan.

Gejala cedera pucuk.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi