Jempol sikil abot

pengarang: dokter Jordan A.V.

Iku bakal koyone, apa sing nglakoni trifle - toe bruise, sing durung kenek sethithik sapisan? Nanging, isih ana trauma sing padha kaya lambung awak liyane, amarga sawise bedhug, malah sing kuwat, dadi ora mungkin, ora mung lumaku, nanging malah bisa mindhah driji sing cilaka. Lan carane kepranan sing korban ing kahanan iki? Minangka aturan, sawise bruising driji sikil, tanpa regard ing pain lan gejala liyane, wong bali menyang kasus sing nyuwara bruising.

Motong ing jero

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Kadhangkala mengkono yen nalika nggarap piso, dheweke ora mlaku ing ngendi dheweke diarahake, nanging ngetokake jempolane ing driji. Perlu dicatet yen ora ana arteri getih sing penting ing driji, sing gegayutan karo, ora trep kanggo nyeret.

Kanggo ngurangi mundhut getih, lengen sing tatu bisa munggah.

Nalika nglereni driji, ora dianjurake kanggo nyelehake ing sajrone banyu mlaku, amarga bisa nyebabake pendarahan lan uga bisa nyebabake infeksi.

Dislokasi jempol kaki

penulis: orthopedic traumatologist Konev K.V.

Kanggo mangerteni carane dislokasi saka jempol sikil lagi wae lan cara iki dianggep, kita kudu nyentuh sawijining struktur sakdurunge. Dasar balung gedhe (dhisik) jempol ana loro balung cilik - phalanges, sing dipasang ing sikil menyang balung metatarsal sing pisanan. Senyawa iki diarani kanthi jeneng balung, sing mbentuk kasebut - gabungan metatarsophalangeal sing pisanan.

Cut ing driji - perawatan lan akibat

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Apa sing dipotong ing driji? Iku bakal katon kaya ngono, sing malah dadi perhatian. Nanging kadhangkala ngethok jero, nglarani, lan kenceng banget.

Sikat ing kuku

pengarang: dokter Kamneva A.N.

Saben kita ing saindhenging gesangipun paling sithik sawisé nampa cedera tipis ing sikilé. Pinching lan bruising saka driji, sing tiba ing wong-wong mau obyek abot lan ora banget ora arang banget. Konsekuensi sing paling nyerang saka ciloko kuwi yaiku munculake hematoma ing pucuk, sing ora seneng banget, lan kadhangkala ngetokake mata.

Pucuk kuku ing tangan

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Ngemoake kuku ing lengen iku minangka gangguan sing meh saben wong bisa nyedhaki dina saben dinten. Cilaka kasebut bisa diduweni kanthi mencubit kuku kanthi lawang utawa ngremukake kanthi abot. Ana akeh kahanan sing kemungkinan lencana, lan mung ora realistis nyatakake kabeh, mung kanggo nyegah cilaka kanthi satus persen. Mulane kudu ngerti metode nyediakake sepindah kanggo kuku rusak kanggo pemulihan sing cepet lan tanpa rasa sakit.

Perawatan felon subungal

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Jenis felon iki ditondoi dening lokalisasi ing sangisore piring kuku, sauntara uga winates utawa ngekspor kabeh kuku.

Pucuk kuku

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Cara sing paling gampang kanggo nyuda kuku yaiku nyelehake obyek sing abot ing sikil, kanggo nggoleki seselan, kanggo ngencerake driji ing lawang. Sampeyan bisa mlaku ing sikil, sampeyan bisa mbatalake bal, muter bal-balan.

Gejala kuku bruised.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru