Botkin Sergei Petrovic

Ing Nilai saka karya Sergei Petrovic Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa overemphasized. Secara harfiah everyone ing paling sawetara kaping aku krungu sing jeneng ing negara kita, malah yen iku adoh saka medicine lan tau pindhah menyang dhokter. Sawise kabeh, wong wis krungu bab "penyakit Botkin kang" - hepatitis A, pathophysiology, lan nimbulaké kang padha kawitan diterangake iku, Sergei Petrovic.

Pirogov Nikolay Ivanovich

Pirogov, Nikolai Ivanovich (1810-1881) - bedah Russian, pangadeg Atlas topographical anatomi (anatomi Teknologi noto), pangadeg surgery Rusian lan joining (èlmu joining).

Nikolai lair ing Moskow. Ing umur 14 taun, panjenenganipun mlebet Moscow University Fakultas Kedokteran. Ing 26 taun, aku ana ing pangkat Doctor obat. Sawise sawetara wektu ing St. Petersburg diatur Clinic rumah sakit, ing pundi piyambakipun ngrembakakaken pangobatan bedhah dhewe sing kurang kamungkinan kanggo mimpin kanggo pang amputation saka teknik bedhah kanggo iku.

Sklifosovskiy Nikolay Vasilevich

Sklifosovskiy Nikolay Vasilevich (1836-1904) - pangadeg surgery weteng militèr, direktur Institut Imperial ing St. Petersburg.

Dyakonov Potr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) salah siji saka bedah Russian pinunjul. Karyanipun ing medicine wis sawetara saka sudhut kapentingan lan panemon. Saka kapentingan tartamtu kang nuduhake ing pangembangan topographic Anatomi. Antarane panganggo utama saka Peter Ivanovich ing ilmu iki mapan khusus Panggonan gambaran papan retrosternal digawe serat.



Thiy Arab Hungarian Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuanian Yunani Inggris Italia Georgian Turki
Armenian Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irish Jerman Finnish Hindi Slovak Turki Walanda Chinese Prancis Japan Yavansky Korean Panjabi