Cilaka kacemplung

Panganggité: Kamneva A.N.

Njupuk macem-macem ciloko bisa wae ora mung karo olahraga aktif. Risiko nyebabake kacilakan apa wae sing dhuwur ing saben dinten. Antarane luka fisik cilik sing umum, kaunggulane, mbok menawa, sing digawe nyenyom. Pendapat saka wong sing pracaya yèn iki omongan kosong lan ora pantes ditrima, iku salah. A shin nyenyet, kaya liyane ciloko, perlu perawatan pas wektune.

Cones sawise ciloko

Dokter A. Deriushev

Apa sing kerep disebut kerucut sawisé capung, ing obat diarani hematoma. Iki minangka akumulasi getih sing winates ing jaringan, asring kanthi pembentukan rongga sing ngandung getih cairan utawa coagulated.

Contuno lengen

Dokter A. Deriushev

Kontraksi lengen iki minangka kerusakan mekanik sing paling kerep kanggo jaringan tanpa gangguan sing katon saka struktur anatomi. Ana karesidenan minangka asil saka jeblugan karo obyek padhet kenceng, utawa nalika tiba ing permukaan hard.

Cilaka kuwat kaki

pengarang: dokter Iordanskaya A.V.

Iku bakal katon, sing sepele - sing kaki nyenyet, sing wis ora disabetake ing paling sethithik sapisan? Nanging, isih ana cedera sing mbebayani minangka bagian saka awak liya, sawisé rampung, nalika mbebayani, malah kuwat, dadi ora mungkin, ora mung kanggo pindhah, nanging uga kanggo mindhah driji rusak. Lan carane serius korban ing kahanan iki? Minangka aturan, sawise nyandhang driji sikil, senadyan nyeri lan gejala sing bisa uga, wong ngasilake bruises sing diselangi.

Busana ing omah: indikasi lan prinsip perawatan

dhokter ambulans ana AA

Ana macem-macem jinis wounds, sing dibagi miturut cara sing dibentuk, ing ngarsane utawa ora ana komplikasi mikroba, ambane tatu ing kulit.

Bantuan sepindah kanggo ngethok

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Perkapalan, ing terminologi medhia, ngrujuk ing konsep kasebut minangka potong wounds. Wounds kasebut minangka asil saka cetha, alat sing kerep nglereni (kaya alat sing bisa dadi piso, kaca, utawa bahan logam, lan luwih akeh, ora ana rahasia manawa sampeyan bisa ngetokke dhewe sanajan ing pinggir sheet kertas!). Ukuran wounds kasebut biasane ora kurang saka setengah sentimeter.

Bantuan sepindah kanggo getihen lan wounds

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Ing omah lan ing kantor, ing dalan lan ing apartemen, sampeyan bisa tansah nandhang ciloko sing diiringi pendarahan. Ing sajrone obat, sing umum bisa mbungkem perdarahan dadi kapiler (kanthi lara cilik, potongan, goresan), nalika prau cilik sing rusak - kapiler, venous - kanthi vena (ing ngisor "b"). Getih iki bisa dadi serius lan nyebabake mundhut getih sing akut, sanajan kanthi ancaman urip!

Jinis pendarahan lan cara kanggo mungkasi

Panganggité: surgeon Yurevich VV

Perdarahan iku aliran getih saka prau ing njaba, utawa menyang sembarang rongga awak. Pendarahan dipérang dadi jinis ing ngisor iki. Gumantung ing lokasi aliran getih, padha bisa:

Cilaka ulo sing abot

Panganggité: Doktor Buren'kova NV

Ora ana wong sing ora kena cilaka sawuse nyawane. Miwiti saka ngeruk cilik lan tamat kanthi trauma utawa craniocerebral trauma. Yen digoreng bisa ngalami lan bisa ditambani, ciloko liyane mbutuhake intervensi medis. Nanging, ora umum.

Bungkus dahi anak

pengarang: dokter Krivega M.S.

Nalika bocah cilik, dheweke duwe energi akeh supaya dheweke bisa mlumpat, mlaku, mundhak. Umumé, urip gaya urip aktif. Iki asring diiringi dening dawah. Lan yen dheweke tiba ing tangan utawa dhengkul, iki ora nyebabake weker. Carane dadi, nalika bocah kasebut ambruk lan mencet ing bathuk utawa mbungkem dahi babagan sawetara perabot utawa barang?

Shunting sirah

penulis: neurosurgeon Markelov G.V.

Shunting wilayah sirah, kaya wilayah liya saka awak, minangka cara invasif kanggo nggawe sistem alternatif kanggo ngganti cairan biologis ing awak. Amarga kerumitan lan risikonya operasi, bisa ditawarake mung ing sak ngisore - nalika metode perawatan liyane ora efektif. Penting kanggo mangerteni iki sadurunge sampeyan wiwit mikir babagan konsekuensi lan komplikasi operasi kasebut.

Arachnoid cyst otak

pengarang: dokter Shaymerdenova DS

Cyst minangka gelembung diisi karo cairan. Kista arachnoid duweni jeneng ing lokasi arachnoid, lembut dura mater. Sing - tatanan iki, dumunung ing sangisoré tengkorak, dumunung ing antarane membran serebral. Iki kawangun minangka asil pamisahan utawa pambentukan "saku" ing dura mater alus, sing kapenuhan cairan sing sirkulasi ing otak.

Bruise ing irung - perawatan lan pencegahan

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

A bruise ing pasuryan tansah mbutuhake manungsa waé luwih akeh tinimbang bruises ing bagean awak liyane. Yen mung amarga pasuryan kita tansah mbukak, lan mulane, bruise katon kanggo kabeh. Mesthi, bruise ing sikil ora nimbulaké wong-wong dadi luwih kuat lan ora nyaman, kayata nyenyet ing irung. Mulane, sampeyan kudu njupuk kabeh langkah sing bisa dibusak kanthi cepet.

Tinimbang dissolve hematoma

pengarang: dokter Kamneva A.N.

Ombenan utawa bruise berkembang minangka asil pecah saka prau getih sing dumadi sawise obyek tumpul. Ing area penampilan ana sensasi nyeri, pembengkakan digawé lan bayangan warna saka owah-owahan kulit. Luka cemeng cedhak 2 -3 dina. Kanthi pendekatan sing ora bener kanggo perawatan, kaya mengkono sing nyuda bisa nyebabake serius, kayata infèksi, munculé suppuration, pembentukan cyst. Mulane, kanggo saben wong, bakal migunani kanggo ngerti apa sing bisa mbubarake hematoma paling apik.

Pembelahan ing paus: perawatan tengen

pengarang: dokter Zhilyuk V.Yu.

Ing kasus sing paling umum, bruises ing Paus katon sawise suntikan. Iku perlu kanggo nglampahi minggu utawa minggu ing rumah sakit, amarga Paus ora tetep panggonan urip. Nalika ing negara-negara ing kulon, injeksi kasebut diwiwiti kanthi cara ngowahi kanggo nyiapake tablet, kita isih duwe nada sing apik kanggo nyoba nyedhaki bokong pasien. Kajaba iku, suntik sing luwih akeh bakal diresepake dhokter, sing luwih dhuwur panguwasane bakal ana ing mata pasien. Lan kanthi milih dropper, dhokter kanthi otomatis dadi "bintang obat donya".

Sikat ing pasuryan: sepindah

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Pertempuran ora senadyan alesan kanggo katon ing rai hiasan ragu-ragu, saka kang ora lanang utawa wadon sing diasuransiake. Luwih kerep, amba brengsek bisa katon ing pasuryan amarga kebiasaan arep menyang jamban ing wayah wengi ing peteng, amarga tangan sing dodol ora bakal bisa ngrusak lawang sing rada mbukak, sing bisa digandhengake karo dahi.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol