Perawatan darurat kanggo perdarahan gastrointestinal

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Perdarahan gastrointestinal akut sing komplikasi luwih saka satus penyakit saka etiologi sing beda. Kasunyatane masalah iki bisa dicritakake babagan kasunyatan kasebut - kanthi medhotake perawatan darurat lan pungkasan ing rawat omah pasien karo pendarahan gastrointestinal sing ditindakake - tingkat pati bisa nganti 29% kasus.

Thromboembolism saka arteri pulmonary

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Thromboembolism saka arteri pulmonary (PE) iku kondisi sing lumen saka batang utama arteri pulmonal utawa cabang-cabangé sing rusak, sing ndadékaké penurunan getih ing paru-paru. Ing occlusion saka prau iki disebabake thrombi saka vena saka extremitas ngisor lan saka vena jero saka cilik pelvis wilayah (90% saka kasus), lan thrombus saka jantung tengen uga bisa.

Gejala pendarahan lambung

Pendarahan lambung minangka masalah darurat. Tingkat kacepetan urip, kaku, nutrisi ora mesthi lan kurang, asupan obat anti-inflamasi non-steroid, ulkus peptik perut lan duodenum, muntah muntah bisa nyebabake komplikasi sing elek. Getih saka bagian ndhuwur saluran pencernaan paling kerep digandhengake karo ulcer peptik saka weteng utawa duodenum. Ing wong tuwa, frekuensi getihen mundhak amarga nggunakake obat anti-inflamasi non-steroid.

Pucuk getih ing feces bayi

pengarang: pediatrician Pristavko Т.А.

Anak cilik butuh perhatian lan perawatan khusus. Saben owah-owahan ing negara kesehatane dening wong tuwa kudu dipandang kanthi ati-ati. Ngrawat bayi sing kadhangkala ora mung nyimpen kesehatane, nanging uga urip.

Biasane, feces saka bocah duwe werna kuning cahya, konsistensi cemeng, ing bocah-bocah ing pakan alami saka feces luwih kerep ing wangun slurry cairan karo mambu sour susu. Eksekusi diamati 1 nganti 7 kali dina.

Busana ing omah: indikasi lan prinsip perawatan

dhokter ambulans ana AA

Ana macem-macem jinis wounds, sing dibagi miturut cara sing dibentuk, ing ngarsane utawa ora ana komplikasi mikroba, ambane tatu ing kulit.

Sepindah kanggo angina lan infark miokard

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Angina pectoris lan infark miokardia ngrujuk marang konsep umum minangka penyakit jantung iskemik. Penyakit jantung koroner (CHD) ditondoi kanthi ora cocog antara intake getih sing sugih oksigen menyang sel-sel miokardium lan kebutuhan oksigen kanggo sel kasebut. Kekurangan oksigen iki ngasilake keluwen oksigen (hypoxia), lan banjur iskemia sel lan jaringan. Kanthi serangan jantung, proses iki rampung karo nekrosis.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia jantung

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Arrhythmia minangka irama ati sing salah, sing bisa cepet banget - luwih saka wolung dhetik per menit (tachycardia) utawa alon banget - kurang saka sewidak kaping wolung per menit (bradikardia).

Bantuan sepindah ing arrhythmia

pengarang: dhokter ambulans ana AA

Saben kita kanthi periodik kanthi ngupayakake fisik utawa sawise dheweke, kadhangkala kanthi istirahat sakdawane turu, ana sensasi ing dhaérah jantung ing sajroning interupsi, pudar, denyut jantung kanthi cepet. Iki ora ateges menawa ana penyakit jantung. Malah ing wong sing sehat, ana panyimpangan ing sajroning atine, nanging iki jarang lan minangka aturan, ora suwé lan liwat.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol