Dodo mucous

pengarang: dokter Maleva O.V.

Kelenjar thoracic ing saben dinten urip disebut kelenjar mammary dumunung ing tembok thoracic anterior. Munculake rasa nyeri ing kelenjar mammary mbenerake rasa wedi marang wong.

Pemeriksaan susu

pengarang: dokter Sholenkina О.N.

Kaendahan wanita ora mung wujud ramping, pikiran sing cetha lan katon apik. Peran penting ing babagan iki yaiku kesehatan wanita: keseimbangan mental, organ internal lan eksternal, kalebu dara wadon. Lan yen ing masyarakat sawetara cacat ing bagean awak wadon bisa disembunyikan kanthi bener miturut sandhangan, banjur piyambak karo cermin lan ing kantor dokter soko bakal katon malah karo mata telanjang. Carane sacara rutin ngawasi payudara lan ora nggawa penyakit gedhe? Kita bakal ngomong babagan iki.

Kelakon ing thorax

pengarang: dokter Fedorenko NS

Biasane, dokter saka spesies sing beda banget diobati dening pasien kanthi keluhan sing padha.

Senyawa ing susu ing bocah-bocah

penulis: dokter ahli keluarga Zheludkov AS

Kondensasi ing dada ing bocah bisa dumadi kanthi maneka warna alasan. Penyebabe bisa dadi tumor (luwih asring fibroadenoma). Ing bocah-bocah wadon, kompatibilitas (telarhex) ing payudara bisa dadi asil saka wiwitan kegiatan organ genital (ovarium). Nanging, kapentingan kasebut minangka paningkatan kelenjar payudara - gynecomastia.

Neurosis intercostal - penyebab, gejala, diagnosis lan perawatan

pengarang: dokter Saplonov KN

Neurosis intercostal (neuralgia intercostal) yaiku nyeri intercostal sing nyebar ing sanjabane saraf interkostal amargi gangguan lan komprèsi saraf interkostal.

Sisih kiwa ing dada nyebabake

pengarang: dokter Chudaleva V.V.

Pain ing dhadha, lan malah luwih ing sisih kiwa, bisa nyekseni babagan patologi, sing bisa uga ora bisa dimangerteni dening para dokter.

Paling asring, rasa sakit ing wilayah dada kiwa ditondoi dening penyakit jantung. Saliyane patologi iki, rasa nyeri kuwi bisa menehi ciri panyakit sistem pernapasan, mediastine, utomo, saluran pencernaan utawa SSP.

Neuralgia intercostal: cara nyuda rasa nyeri

pengarang: dokter Maslak AA

Paling asring yen ana rasa nyeri ing dada, pisanan kabeh mikirake masalah jantung lan nguripake marang ahli kardiologi. Nanging, ora aneh yen prakara iki ora ana ing jantung, nanging ing saraf interkostal, sing sakperangan alesan dikomprit lan diendhitasi dening salah siji spine patologis utawa ngarepan otot sing patologis.

Obat kanggo neuralgia intercostal

panulis: neurologist Bernovskaya A.I.

Neuralgia intercostal arupa penyakit sing umum ditemoni minangka ciri saka pirang-pirang abad, nanging individu luwih saka 40 luwih bisa nandhang sangsara. Pangobatan kanggo neuralgia intercostal ora angel, nanging mbutuhake sabar lan ketekunan.

Blokir saka ventrikel tengen jantung

pengarang: cardiologist Kulagina Yu.V.

Kadhangkala sing kedadeyan ing syarat-syarat kardiolog lan cathetan sing ora bisa dibandhingake kanthi deskripsi ECG sing nyenengake lan gabungke pasien, sing ndadékaké munculé ing saben dinten diagnosa sing ora ana. Blokir saka ventrikel tengen jantung minangka jeneng salah kanggo konsep sing beda banget. Mulane, ora akeh kanggo njlentrehake lan ngerti "blokade" lan "ventricles."

Pamblokiran sebagean leg cabang cabang tengen

panulis: dhokter Subbota AA

Bundelan Hyis minangka sistem sing nyedhiyakake impuls listrik menyang sel-sel jantung, minangka asil saka kontrak sel kasebut. Operasi bener saka kabeh struktur bunderan saka Hyis nyedhiyakake pangurangan organisme kabeh sel jantung, lan jantung dadi organ sing padhet.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia jantung

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Arrhythmia minangka irama ati sing salah, sing bisa cepet banget - luwih saka wolung dhetik per menit (tachycardia) utawa alon banget - kurang saka sewidak kaping wolung per menit (bradikardia).

Blok lengkap saka sikil cabang bundel kiwa

pengarang: dokter Li V.V.

Bundelan saka Nya bisa diterangake minangka koleksi sel-sel jantung, sing dibagi dadi rong bagéan: sisih tengen lan kiwa. Punika dumunung ing pundhi simpul atrioventricular. Kaki kiwa duwe cabang, sing disambungake karo anastomosis. Sikil, sing nyedhaki myokardium ventrikel, dibagi dadi bundel sel-sel jantung sing misuwur, uga disebut serat Purkinje.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol