Neuralgia intercostal: cara nyuda rasa nyeri

pengarang: dokter Maslak AA

Paling asring yen ana rasa nyeri ing dada, pisanan kabeh mikirake masalah jantung lan nguripake marang ahli kardiologi. Nanging, ora aneh yen prakara iki ora ana ing jantung, nanging ing saraf intercostal, sing sakperangan alesan bisa dikompresi lan diendhitasi kanthi spine patologis utawa kanthi otot sing tegang.

Carane akeh rusuk wong lanang lan wadon duwe

Panganggité: dokter Derjushev A.N.

Balung iga kagolong ing balung tulang, lan mbentuk thorax ing wong, sing meh podho karo wangun kerucut, kanthi basa sing diarahake mudhun. Ing ngarep thorax dibentuk dening sternum, lan ing ngarep saka sisih lan ing endhas pasangan balung rusuk lan balung rawan, ing pucuk - balunge.

Tingling ing sisih tengen ngisor iga

pengarang: dokter Angela Apercoy

Biasane, lokalisasi pain sing spesifik nuduhake masalah ing organ apa wae sing dumunung ing wilayah iki. Mulane, kanthi penyetelan rasa nyeri ing hipokondrium tengen, patologi ati, gallbladder lan duktus empedu sepisanan kudu dianggep. Ing kasus iki, ngarsane gejala liyane sing disedhiyakake tingling ing sisih tengen ngisor iga, mbantu mangerteni organ sing berkembang proses patologis sing nyebabake penampilan nyeri.

Apa ing sisih tengen ngisor iga

Panganggité: dokter Kashirina E.U.

Ing ngisor iga ing sisih tengen awak manungsa yaiku organ - gallbladder, ati, bagian tengen diafragma, bagean saka usus. Kanggo nggawe sing luwih cetha, jinis badan apa sing diwenehi ing ngisor iki minangka deskripsi singkat.

Akibat saka fraktur irung

pengarang: dokter Ambrosova I.A.

Hidung iku salah sawijining bagéan saka pasuryan sing pinunjul, lan, ing pangertèn harfiah tembung kasebut. Miturut spesialis, fraktur irung nyatakake meh 40% saka cedera pasuryan.

Perlu dicathet menawa wong sing ora nandhang penyakit balung, fraktur irung iku amarga ciloko (perang, tiba, kacilakan, lan liya-liyane), amarga panyebab liyane pendarahan hidung mbutuhake prasyarat.

Puthung tibia

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Senadyan kasunyatan manawa skeleton saka sikil luwih gedhe tinimbang ekstremitas ndhuwur - ciloko saka extremitas ngisor, mlengkung ing ngisor sikil ngisor, cukup umum antarane populasi.

Wektu fusi fraktur

Dokter A. Deriushev

Restorasi integritas balung gumantung ing nomer loro umum lan sawetara faktor lokal. Antarane faktor-faktor sing umum - sing perlu disebutake nalika umur wong sing lara, fisik lan mesthi nervous-mental state, konstitusi manungsa penting, kaya sistem endokrin, metabolisme, lan liya-liyane.

Pecah saka tulang rusuk 8th (wolung)

Dokter A.Deryushev

Puthukan rib kasebut dumadi ing pangaruh saka trauma sing signifikan ing pasukan lan wilayah, sing ngresiki thorax ing arah tartamtu. Ing kasus iki, deformasi dodo berkembang lan ing papan-papan curvatures paling gedhe, fraktur saka rib kasebut muncul. Biasane iki bagian ngarep lan posterior saka rib.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi