Pemblokiran spine lumbosacral

penulis: neurosurgeon Markelov G.V.

Osteochondrosis, uga sawetara panyakit liyane, bisa nimbulaké nyeri akut utawa kronis ing balung geger lan ing bagian awak liyane sing ditambani dening saraf sing kena pengaruh. Keperluan kanggo relief awal sindrom pain diakoni dening kabeh dokter, nanging amarga iki ora ngatasi masalah kasebut, kadhangkala prinsip iki ditakokake dening pasien kasebut, sing, manawa yen rasa nyeri dadi kronis, luwih seneng nandhang lan entuk efek sing luwih tebih nanging langgeng.

Blok CA 1 derajat 2 jenis

panulis: dhokter Subbota AA

Panularan liwat hubungan sinoatrial ing jantung bisa disrupted kanggo macem-macem alasan. Sampeyan bisa dadi pirang-pirang derajat, saben duwe efek sing beda ing kesejahteraan pasien. Gelar sing paling ringan saka blokade iki yaiku gelar 1. Iki minangka karusakan awal lan minimal ing sistem konduksi ing jantung, yaiku, koneksi sinoatrial.

Pamblokiran plexus brachial

penulis: neurosurgeon Markelov G.V.

Tèknik invasi ing perawatan manéka warna penyakit ditemokaké nang endi wae - tèknik iki ora mung kanggo ahli bedah, nanging uga kanggo ahli kardiologi, ophthalmologists, neurologists, lan sajrone obat apa wae. Coba tandhani masalah umum saka teknik kasebut minangka blokade saka plexus brachial.

Ing blokade saka plexus brachial, ing basa sing biasa, ora ana "shutdown" saka individu utawa klompok serat saraf sing perlu kanggo macem-macem tujuan.

Blok lengkap saka sikil cabang bundel kiwa

pengarang: dokter Li V.V.

Bundelan saka Nya bisa diterangake minangka koleksi sel-sel jantung, sing dibagi dadi rong bagéan: sisih tengen lan kiwa. Punika dumunung ing pundhi simpul atrioventricular. Kaki kiwa duwe cabang, sing disambungake karo anastomosis. Sikil, sing nyedhaki myokardium ventrikel, dibagi dadi bundel sel-sel jantung sing misuwur, uga disebut serat Purkinje.

Blokir saka sikil tengen bundle

penulis: cardiologist Makarenkova T.Yu.

Blokir saka bundel tengen bundle yaiku kelainan patologis ing karya sistem konduksi jantung, ing endi elektris listrik saka simpul atrioventricular menyang ventricle tengen diperlokaké utawa ora ana. Ana blokade lengkap lan sebagean ing sisih tengen desa Gis.

Ora nyenengake ing dada

panganggit: dokter Mikhailovskaya Oksana

Asring pasien teka dhokter kanthi complaint babagan ora nyenengake ing dada. Ana akeh alasan kanggo kedadeyan gejala kasebut. Kaping pisanan, dhokter bakal mikir babagan ischemia miokardial, yen ora ana sumber oksigen kanggo otot jantung. Iki kedadeyan amarga akeh alasan, utamane, peningkatan kolesterol ing getih, ora akurat ing nutrisi, hipertensi, faktor turun temurun.

Bantuan sepindah kanggo arrhythmia jantung

Panganggité: Dokter ambulans Deryushev A.N.

Arrhythmia minangka irama ati sing salah, sing bisa cepet banget - luwih saka wolung dhetik per menit (tachycardia) utawa alon banget - kurang saka sewidak kaping wolung per menit (bradikardia).

Fenomena Wolff-Parkinson-Putih

panganggit: dokter Mikhailovskaya Oksana

Wolff-Parkinson-White sindrom iku sawijining kondisi sing ditondoi dening kontraksi prasaja salah sawijining ventrikel jantung, kecenderungan tachycardia supraventricular (laju denyut jantung), lan katon fibrillasi atrium lan flutter. Iki amarga kasunyatan sing ana ing ati ana balung konduksi syaraf tambahan sing bisa langsung ngiringke pengaruhe saka atria menyang ventrikel.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol