Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben wong ing negara kita paling sithik suwe ngrungokake jenenge, sanajan dheweke awake adoh saka obat lan ora tau ditepungi karo dokter. Sawise kabeh, kabeh krungu bab "Botkin's Disease" - hepatitis A, pathophysiology lan alasan sing pisanan diterangake dening Sergei Petrovich.

Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militer ing rongga weteng, direktur Institut Imperial ing St. Petersburg.

Inozemtsev Fyodor Ivanovich

Inozemtsev Fyodor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga minangka reformis. Jeneng Feodor Ivanovich digandhengake karo sing pisanan ing anesthesia ethereal Empayar Rusia sing dilakoni sajrone operasi kanggo mbusak tumor payudara. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo ngobati kolera, karya ilmiah saka bidang riset sistem saraf otonom uga digandhengake karo jenenge.

Bobrov Alexander Alexeevich

Bobrov Alexander Alekseevich (1850-1904) lulusan Fakultas Kedokteran Universitas Moskwa, ing ngendi dheweke ndadekake dheweke dadi mahasiswa amarga karyane "geger gegandhen lan kejutan". Praktek dianakaké ing klinik bedah Novatsky.



Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol