Botkin Sergei Petrovic

Ing Nilai saka karya Sergei Petrovic Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa overemphasized. Secara harfiah everyone ing paling sawetara kaping aku krungu sing jeneng ing negara kita, malah yen iku adoh saka medicine lan tau pindhah menyang dhokter. Sawise kabeh, wong wis krungu bab "penyakit Botkin kang" - hepatitis A, pathophysiology, lan nimbulaké kang padha kawitan diterangake iku, Sergei Petrovic.

Sklifosovskiy Nikolay Vasilevich

Sklifosovskiy Nikolay Vasilevich (1836-1904) - pangadeg surgery weteng militèr, direktur Institut Imperial ing St. Petersburg.

Inozemtsev Fodor Ivanovich

Inozemtsev Fedor Ivanovich ngetik sajarah kasarasan Russian, ora mung minangka bedah pinunjul lan dokter, nanging uga reformis a. jeneng Fedor kang pisanan disambung menyang joining ether Kekaisaran Rusia conducted sak surgery kanggo mbusak tumors susu. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo perawatan saka kolera, Panalitèn saka lapangan ngenani sistem gemeter autonomic uga digandhengake karo jeneng kang.

Bobrov Aleksandr Alekseevich

Bobrov Aleksandr Alekseevich (1850-1904) iku lulusan saka fakultas medical saka Universitas Moscow, kono nonjol minangka mahasiswa bisa ing "geger otak otak lan kejut traumatik." Ing laku iki dianakaké ing Clinic bedah kang Nowacki.



Thiy Arab Hungarian Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuanian Yunani Inggris Italia Georgian Turki
Armenian Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irish Jerman Finnish Hindi Slovak Turki Walanda Chinese Prancis Japan Yavansky Korean Panjabi