Bobrov Alexander Alexeevich

Bobrov Alexander Alekseevich (1850-1904) lulusan Fakultas Kedokteran Universitas Moskwa, ing ngendi dheweke ndadekake dheweke dadi mahasiswa amarga karyane "geger gegandhen lan kejutan". Praktek dianakaké ing klinik bedah Novatsky.

Inozemtsev Fyodor Ivanovich

Inozemtsev Fyodor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga minangka reformis. Jeneng Feodor Ivanovich digandhengake karo sing pisanan ing anesthesia ethereal Empayar Rusia sing dilakoni sajrone operasi kanggo mbusak tumor payudara. Kajaba iku, pangembangan metode kanggo ngobati kolera, karya ilmiah saka bidang riset sistem saraf otonom uga digandhengake karo jenenge.

Pirogov Nikolay Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg anatomi topografi anatomi (anatomi tata cara), pendiri operasi militer Rusia lan anesthesia (ilmu manajemen pain).

Nikolai Ivanovich lair ing Moskwa. Nalika umure 14 taun, dheweke mlebu Universitas Negeri Moskwa kanggo fakultas kedokteran. Ing umur 26 taun, dheweke dadi dokter ilmu medis. Sasampunipun wonten ing St. Petersburg, piyambakipun ngorganisir klinik rumah sakit, ing pundi piyambakipun ngembangaken metode bedah bedahipun piyambak, ingkang nyebabaken amputasi ekstremitas tinimbang tèknik bedah saderengipun.

Dyakonov, Pyotr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) minangka salah sawijining ahli bedah ing Rusia. Aktivitas ing obat kasebut ditondoi dening macem-macem kapentingan lan penemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus wonten ing pengembangan anatomi topografi. Antarane sumbangan utama Petr Ivanovich kanggo ilmu pengetahuan iki, panggonan khusus dijupuk kanthi gambaran ruang angkasa digawe dening serat.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi