Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militèr abdomen, direktur Institut Imperial ing St. Petersburg.

Pirogov Nikolai Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg atlas anatomi topografi (anatomi lokasi), pendiri operasi militer Rusia lan anestesi (ilmu anestesi).

Nikolai Ivanovich lair ing Moskwa. Nalika umure 14 taun, dheweke mlebu Universitas Moscow, Fakultas Kedokteran. Ing tanggal 26, dheweke dadi dokter ilmu medis. Sawise sawetara wektu ing St. Petersburg, dheweke ngorganisir klinik rumah sakit, ing ngendi dheweke ngembangake metode bedah bedahan dhewe, sing kurang kerep mimpin amputasi awak saka tèknik bedah sadurunge.

Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat domestik lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben negara ing negara kita wis krungu jeneng kasebut paling sithik kaping pirang-pirang, sanajan dheweke awake adoh saka obat lan ora tau nyuwun dhokter. Sawise kabeh, kabeh wong wis krungu bab "Botkin's disease" - hepatitis A, pathophysiology lan penyebab kang pisanan diterangake dening Sergei Petrovich.

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Ilya Vasilyevich Buyalsky (1789-1866) miwiti kariré minangka mahasiswa ing Medical-Surgical Academy di St Petersburg. Ing wiwitan, dheweke dituku minangka asisten pendidik, lan sawise lulus, dheweke nampa jabatan pendeta. Proyektor iku wong sing ngurus manipulasi medis karo wong sing ora ono.

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru