Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militer ing rongga weteng, direktur Institut Imperial ing St. Petersburg.

Pirogov Nikolay Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg anatomi topografi anatomi (anatomi tata cara), pendiri operasi militer Rusia lan anesthesia (ilmu manajemen pain).

Nikolai Ivanovich lair ing Moskwa. Nalika umure 14 taun, dheweke mlebu Universitas Negeri Moskwa kanggo fakultas kedokteran. Ing umur 26 taun, dheweke dadi dokter ilmu medis. Sasampunipun wonten ing St. Petersburg, piyambakipun ngorganisir klinik rumah sakit, ing pundi piyambakipun ngembangaken metode bedah bedahipun piyambak, ingkang nyebabaken amputasi ekstremitas tinimbang tèknik bedah saderengipun.

Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben wong ing negara kita paling sithik suwe ngrungokake jenenge, sanajan dheweke awake adoh saka obat lan ora tau ditepungi karo dokter. Sawise kabeh, kabeh krungu bab "Botkin's Disease" - hepatitis A, pathophysiology lan alasan sing pisanan diterangake dening Sergei Petrovich.

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Buyalsky Ilya Vasilyevich (1789-1866) wiwit kariré minangka mahasiswa ing Akademi Medis lan Bedah ing St. Petersburg. Ing wiwitan, dheweke ditampa minangka asisten drajad, lan sawisé dadi lulusan, dheweke nampa posisi dhiri. Proyektor iku wong sing ngurus manipulasi medis karo wong sing ora urip.



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Belanda Cina Prancis Yavansky Korea Panjabi