Pemblokiran spine serviks

penulis: dhokter Salomykova EV

Saben kita paling sethithik sapisan ing umur felt pain ing gulu. Alasan kanggo nyeri kuwi akeh. Penyebab sing paling umum yaiku owah-owahan degeneratif ing spine leher rahim, osteochondrosis serviks sing disebut. Cara efektif ngobati pain ing gulu yaiku blockade terapeutik. Iki minangka dhaptar obat kanggo situs spesifik kanggo tujuan terapeutik.

Tancep ing sumsum tulang senggol

pengarang: anesthesiologist-resuscitator Saplinov K.N.

Tusukan cairan cerebrospinal (sing lumbar, tusukan spinal) yaiku penetrasi jarum khusus antarane vertebrae menyang ruang subarachnoid (spasi ing antarane sumsum tulang damping lan dura mater) kanggo njupuk cairan cerebrospinal (CSF).

Arachnoid cyst of the spine

pengarang: dokter Makarenkova T.Yu.

Kista arachnoid saka sumsum tulang belakang, utawa Tarlova cyst, saiki dadi patologi sing nyedhaki umum ing praktik neurosurgis. Kista arachnoid minangka pembentukan sing dumunung ing antarane membran lan medula lan arachnoid (arachnoid). Tembok saka tatanan iki, minangka aturan, diwakili dening sel-sel arachnoid shell utawa tissue parut.

Kista perineural: diagnosis lan perawatan

pengarang: dokter Ainullin AA

Kista perineural yaiku pembentukan cairan sing dumunung ing kanal balung mburi. Cukup, iku botol sing diisi karo cairan cerebrospinal, dumunung ing sakitar langsung saka balung geger. Paling asring ana ing pinggiran lumbar lan sacral. Penyebab cyst perineural bisa dadi penyakit inflamasi, uga ciloko. Kajaba iku, cysts cilik bisa mbentuk sacara spontan.

Akibat fraktur vertebra serviks

pengarang: dokter Krivega M.S.

Pinggiran spine cervical kerep muncul minangka asil ora mung ekstensi kuat utawa mbungkus gulu, nanging kadhangkala malah sawise pucuk sirah sing culik cekap ing sawetara arah, lan malah sawise trauma lair.

Pemblokiran spine lumbosacral

penulis: neurosurgeon Markelov G.V.

Osteochondrosis, uga sawetara panyakit liyane, bisa nimbulaké nyeri akut utawa kronis ing balung geger lan ing bagian awak liyane sing ditambani dening saraf sing kena pengaruh. Keperluan kanggo relief awal sindrom pain diakoni dening kabeh dokter, nanging amarga iki ora ngatasi masalah kasebut, kadhangkala prinsip iki ditakokake dening pasien kasebut, sing, manawa yen rasa nyeri dadi kronis, luwih seneng nandhang lan entuk efek sing luwih tebih nanging langgeng.

Wen ing utomo

Panganggité: Rudenko M.G.

Dina iki bakal kita kenal karo konsep kaya lipoma ing mburi. Paling asring ing wong iku mung disebut wen, sing tuwuh ing mburi. Ing ilmu kedokteran, iku kaya lipoma.

Korset karo pucuk tulang punggung

pengarang: dokter Glushchenko Anatoly

"Stumbled, ambruk, tangi - plester" ... Langsung kita imajinasi ndamel gambar menowo saka "Diamond Arm" - aktor nasional karo bandage plester ing lengen. Mesthi, ora perlu kanggo ngrujuk marang conto saka film. Ing saben dintenipun, kita ningali perangan awak saben dina lan ora ing rumah sakit, nanging ing dalan. Sanajan sawise ciloko paling anyar, plester kasebut mbiyantu wong bisa pindhah tanpa bantuan. Liyane cara tambahan perawatan saka penyakit ortopedi lan traumatologi yaiku nggunakake korset spinal khusus. Ing kasus iki, fiksasi ora dadi geger, nanging sakabehe geger utawa bagean kasebut.

Pamblokiran sebagean leg cabang cabang tengen

panulis: dhokter Subbota AA

Bundelan Hyis minangka sistem sing nyedhiyakake impuls listrik menyang sel-sel jantung, minangka asil saka kontrak sel kasebut. Operasi bener saka kabeh struktur bunderan saka Hyis nyedhiyakake pangurangan organisme kabeh sel jantung, lan jantung dadi organ sing padhet.

Pemblokiran karo diprospan - indikasi, teknik prosedur, komplikasi

pengarang: dokter Kovyarova L.S.

Kanggo ngobati sindrom nyeri, neurolog uga kerep milih blokade, sawetara jenis obat. Cara perawatan iki nuduhake luwih enom dibandhingake karo wong liya, kayata pijet, therapy manual, akupunktur, cara bedah.

Blokade kanthi tujuan kanggo nyingkirke banget rasa nyawane lan panyebabe, kanthi nggunakake wektu, sumber lan daya minimal.

Blok CA 1 derajat 2 jenis

panulis: dhokter Subbota AA

Panularan liwat hubungan sinoatrial ing jantung bisa disrupted kanggo macem-macem alasan. Sampeyan bisa dadi pirang-pirang derajat, saben duwe efek sing beda ing kesejahteraan pasien. Gelar sing paling ringan saka blokade iki yaiku gelar 1. Iki minangka karusakan awal lan minimal ing sistem konduksi ing jantung, yaiku, koneksi sinoatrial.

Blok CA saka tingkat 2 tipe 1

penulis: cardiologist Makarenkova T.Yu.

Pamblokiran Sinoatrial minangka patologi sistem konduksi jantung, ditondoi dening konduksi nular saka nadi menyang atrium.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol