Abscess epidural balung

pengarang: dokter Konev K.V.

Kanggo ngerti apa abscess epidural spinal, sampeyan kudu luwih dhisik njlentrehake terminologi kasebut. "Spinal" nuduhake hubungan penyakit menyang sumsum tulang belakang. Istilah "epidural" nuduhake panggonan ing ngendi prosès dikonsentrasi, lan tembung iki mbutuhake deciphering, amarga nyebutaké anatomi formasi - cangkang sing ngalangi (ing basa Latin - "dura") saka sumsum balung mburi (tegese "kuat" nanging fleksibel). Pucukan "epi" tegese "ndhuwur". Iku, epidural - tegese "sing ana ing ndhuwur cangkang sing keras", ing sisih ndhuwur iku.

Korset karo pucuk tulang punggung

pengarang: dokter Glushchenko Anatoly

"Stumbled, ambruk, tangi - plester" ... Langsung kita imajinasi ndamel gambar menowo saka "Diamond Arm" - aktor nasional karo bandage plester ing lengen. Mesthi, ora perlu kanggo ngrujuk marang conto saka film. Ing saben dintenipun, kita ningali perangan awak saben dina lan ora ing rumah sakit, nanging ing dalan. Sanajan sawise ciloko paling anyar, plester kasebut mbiyantu wong bisa pindhah tanpa bantuan. Liyane cara tambahan perawatan saka penyakit ortopedi lan traumatologi yaiku nggunakake korset spinal khusus. Ing kasus iki, fiksasi ora dadi geger, nanging sakabehe geger utawa bagean kasebut.

Cyst of the spine: diagnosis lan perawatan

penulis: physician-reflexologist Kharkov V.Yu.

Istilah "cyst" kasebut uga dikenal saben wong sing kanthi deteksi sabanjure panyakit iki, para dokter ora gelem nerangake panyakit kasebut marang pasien, dheweke ngucap, matur nuwun marang Gusti Allah, ora ana pilihan sing paling mbebayani, tegese, ora tumor ganas, pisanane kabeh.

Perawatan saka fraktur kompresi saka tulang punggung ing bocah-bocah

pengarang: dokter dhokter ambulance Buren'kova NV

Fraktur komplikasi saka balung geger sing cukup serius, nanging ora umum. Mung 1-2% saka kabeh cilaka balung. Sing luwih mbebayani yaiku, sing nyebabake cacat bocah yen ora dianggep salah.

Blok cabang cabang mbungkus mboten pepak

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Nalika kita derek karo wahing lan watuk tanpa wates, meh kabeh wong ngerti cara tumindak. Sapa sing gawe kembang jeruk oleh resep nenek, lan wong menyang apotek kanggo paracetamol biasa utawa obat mujijat anyar. Nanging, akeh wong biasa sing wis ilang nalika jantung ana ing ngarsane penyakit.

Blokir saka sikil tengen bundle

penulis: cardiologist Makarenkova T.Yu.

Blokir saka bundel tengen bundle yaiku kelainan patologis ing karya sistem konduksi jantung, ing endi elektris listrik saka simpul atrioventricular menyang ventricle tengen diperlokaké utawa ora ana. Ana blokade lengkap lan sebagean ing sisih tengen desa Gis.

Pamblokiran sebagean leg cabang cabang tengen

panulis: dhokter Subbota AA

Bundelan Hyis minangka sistem sing nyedhiyakake impuls listrik menyang sel-sel jantung, minangka asil saka kontrak sel kasebut. Operasi bener saka kabeh struktur bunderan saka Hyis nyedhiyakake pangurangan organisme kabeh sel jantung, lan jantung dadi organ sing padhet.

Blok CA saka tingkat 2 tipe 2

pengarang: dhokter ambulans ana AA

Pamblokiran Sinoatrial minangka salah sawijining jinis arrhythmia, nalika rangsangan diganggu ing serat jantung ing panggonan sing ana hubungane antara sinus lan kelenjar atrioventricular. Sampeyan bisa dadi pirang-pirang derajat lan jinis. Iku gumantung ing tingkat karusakan kanggo sambungan iki.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol