Operasi cysts ovarium

pengarang: dokter Novikova S.P.

Ovarian cyst iku neoplasma benang patologis, sing kapsul karo jero cair. Kista ovarium dipérang dadi follicular, mucinous, endometroid, dermoid, uga cysts saka awak kuning.

Kista ovary saka ovarium tengen

pengarang: gynecologist Kuznetsov MA

Pembentukan tumor ing ovary, sing berkembang saka follicle dominan, diarani cyst follicular.

Akibat saka reseksi ovarium

pengarang: gynecologist Gurshtynovich VM

Reseksi ( saka basa Latin resectio - cut ) saka ovary minangka operasi sing kasusun ing papat saka organ sing kena pengaruh.

Ukuran awak kuning sawise ovulasi

pengarang: gynecologist Ambrosova IA

Awak kuning iku organ intrasecretory sementara sing muncul ing ovary sawisé ovum godhong kasebut. Kelenjar iki dibentuk ing situs folikel pecah. Perlu dicathet yen ana rong jinis awak kuning: awak kuning kehamilan lan awak kuning menstruasi. Struktur lan tataran pembangunan sing padha persis, nanging ana beda-beda ing babagan eksistensi lan aktivitas fungsional.

Pengembangan awak kuning dipérang dadi 4 tahapan:

Diet sawise laparoskopi saka gallbladder

pengarang: dokter Valiullina Z.S.

Gallbladder dumunung ing pinggir ngisor ati, dadi nglumpukake empedu. Kanthi panyakit sing nyerang gallbladder, ana perlu kanggo nyegah operasi. Operasi kasebut disebut cholecystectomy. Opsi paling sparing yaiku cholecystectomy laparoskopi, nalika serat dinding weteng anterior ora digunakake kanggo mbusak gallbladder, nanging punctures cilik.

Spike sawise laparoskopi

pengarang: dokter Kuznetsov MA

Penyakit pelindung iku sawijining kondisi ing ngendi jaringan jaringan ikat kasebut dibentuk ing antarane organ internal ing rongga weteng. Penyakit pelindung bisa berkembang kanggo macem-macem alasan, kalebu karo laparoskopi, utamané nalika ora mung ana diagnostik.

Scars sawise laparoscopy

panulis: cosmetologist Kochetkova Olga

Saiki, operasi surgical nggunakake laparoskopi wis dadi populer banget. Cara sing apik banget kanggo mlebu ing praktik ginekologi bedah iki.

Laparoscopy saka kista ovarium

pengarang: dokter Sholenkina О.N.

Ing dekade pungkasan, jumlah wong sing ngalami penyakit kronis tansaya tambah, pangarep-arep urip lan urip wis diganti karo patologi sing meh padha mati. Iku becik kanggo krungu obat sing ora mandheg. Iku liwat kemajuan ing diagnosis lan perawatan sing saiki bisa kanggo nyedhiyakake lan tamba, utawa paling sethithik kanggo entuk remisi jero akeh penyakit. Nanging kepiye carane wis dadi kondhang ing masalah diagnostik? Contone, kista ovarium didiagnosis kanthi becik dening ultrasonik. Apa prestasi ing ilmu wis nggawa perawatan proses iki menyang tingkat anyar? Iku prasaja, nanging supaya bisa diwiwiti.


Thiy Basa Arab Hungaria Bulgaria Portugis Romania Vietnam Lithuania Yunani Inggris Italia Georgia Turki Armenia
Azerbaijan Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korea Panjabi Spanyol