Panganggité: surgeon Yurevich VV

Wonten ing bidhang pengobatan modern, mboten saged manggihaken area ingkang langkung nyenengake, dramatis lan ekstrem saking operasi. Tembung bedah saka basa Yunani kuna diarani jarwan. Nanging mung, ora kaya ahli khusus, para ahli bedah bisa narik metu sing sabar saka tangan ing wayahe. Kajaba iku, kanthi tangan sing padha, bedah bisa ngrusak wong, saupama benten ing profesi gedhe iki.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki amarga kasunyatan menawa pendarahan internal luwih angel kanggo ndiagnosis tinimbang mbukak. Iki tegese bantuan medis sing kasedhiya uga kasep. Perdarahan internal disebut internal, ditondoi dening aliran getih menyang rongga alam organisme utawa spasi sing digawe kanthi artifisial.

Gumantung ing jumlah aliran getih, telung derajat pendarahan dibedakake: moderat, medium lan abot.

Panganggité: surgeon Yurevich VV

Apa wae intervensi bedhah sing dialami dening pasien, kasebut, salah sawijining cara utawa liya, nyakup tatu ing dheweke.

Sayange, sanajan prosedur bedhah sing dianggep asring asring dibayangake kaya fenomena ngganggu kaya suppuration.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Kuku sing diambah minangka patologi sing nyedhaki umum sing dumadi ing praktik bedah rawat, sing mbutuhake perawatan bedah langsung. Paling asring, penyebab perkembangan kondisi kasebut yaiku trauma, nyenyet lan sepatu sing ora dipilih kanthi bener. Aman saka pucuk sing diambah ora njamin yen masalah iki ora bakal kedadeyan maneh. Akeh wong sing ora ngerti carane mbusak kuku sing diambah .

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Publikasi sacara singkat menehi informasi babagan apa sing kudu dilakoni nalika rusuk rusak. Dadi, rata-rata, fraktur tulang rusuk akun kanggo 15% kabeh jinis cedera balung. Mekanisme cedera ing patologi iki bisa langsung utawa ora langsung. Conto mekanisme ora langsung yaiku patahan tulang rusuk ing bagian lateral kanthi komprèsi thorax ing arah anteroposterior. Amarga kasunyatane yen iga sambung rapet, siji-sijine perpindahan fragmen ing volume sing signifikan ora kedadeyan.

Panganggité: Surgeon Denisov M.М.

Pengobatan operasi primer saka tatu (PCO) yaiku serat manipulasi bedah kang ditrapake kanggo nyegah infeksi luka lan nyiptakake kondisi sing perlu kanggo penyembuhan luka sing paling efektif.

Pirogov Nikolay Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg anatomi topografi anatomi (anatomi tata cara), pendiri operasi militer Rusia lan anesthesia (ilmu manajemen pain).

Nikolai Ivanovich lair ...

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Buyalsky Ilya Vasilyevich (1789-1866) wiwit kariré minangka mahasiswa ing Akademi Medis lan Bedah ing St. Petersburg. Ing wiwitan, dheweke ditawani minangka asisten dhiri, lan sawise lulus, dheweke nampa posisi dhiri. Ing prosa ...

Bobrov Alexander Alexeevich

Bobrov Alexander Alekseevich (1850-1904) lulusan fakultas kedokteran Universitas Moskwa, ing ngendi dheweke ndadekake dheweke dadi mahasiswa kanggo karyane "geger gegandhen lan kejut traumatik". Latihan dianakake ing klinik ...

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolai Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militèr ing rongga weteng, direktur Institut Imperial ...

Dyakonov, Pyotr Ivanovich

Petr Ivanovich Dyakonov (1855-1908) minangka salah sawijining ahli bedah ing Rusia. Aktivitas ing obat kasebut ditondoi dening macem-macem kapentingan lan penemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus babagan pengembangan anatomi topografis. Antarane sumbangan utama Peter Ivanovich ... More

Inozemtsev Fyodor Ivanovich

Inozemtsev Fyodor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan masyarakat Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga minangka reformis. Kanthi jeneng Feodor Ivanovich nyambungake pisanan ing Kakaisaran ethereal Empayar Rusia sing dilakoni sajrone operasi ... Selengkapnya

Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat nasional lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben negara ing negara kita paling sithik tau krungu jeneng iki, sanajan dheweke awake adoh saka kedokteran lan ora tau nyuwun pangapunten ...

Reseksi kelenjar tiroid

Panganggité: endocrinologist Andretsova N.V.

Biasane, pasien sing dianjurake kanggo operasi kasebut, arep ngerti apa iku lan ...

Blok cabang mbungkus mbungkus mboten pepak

Panganggité: Doktor Pyataeva Margarita

Nalika kita diatasi dening kadhemen kanthi wahing lan wutah sing ora ana telu, meh kabeh ngerti ...

Pemblokiran AV jurusan 2

Panganggité: Doktor Pyataeva Margarita

Senadyan ana pirang-pirang cara kanggo diagnosa penyakit jantung, salah sijine ...

Blokade lengkap saka leg cabang cabang tengen

Panganggité: Doktor Pyataeva Margarita

Dokter sing nekani sampeyan milih sing electrocardiogram: alat sing kaku, tumpukan sakabehane kawat karo cangkir sing nyedhot lan ...

Laparoscopy ing ginekologi

Panganggité: gynecologist Snytko I.M.

Laparoscopy minangka cara bedhah modern kanggo diagnosa lan perawatan maneka penyakit ginekologi, ...

Lit ing dada

Pangarang: dokter Umanchuk AA

Sensasi kobong ing dhadhane ora nyenengake, lan kadhangkala mbebayani. Wiwit masalah bisa prasaja, ...

Pucuk getih ing feces bayi

Panganggité: pediatrist Pristavko Т.А.

Anak cilik butuh perhatian lan perawatan khusus. Saben pangowahan ing kesehatane ...

Kombinasi susu ing nyusui

Panganggité: endocrinologist Ryauzova Е.А.

Kandhutan lan kelahiran ngganti latar hormonal awak wadon, nyiapake kanggo proses pakan ...

Pemeriksa susu

Panganggité: dokter Sholenkina О.N.

Kaendahan wanita ora mung wujud ramping, pikiran sing apik lan katon apik. Peran penting ing ...



Thiy Arabic Hungarian Bulgarian Portuguese Romanian Vietnamese Lithuanian Greek English Italian Georgian Turkish
Armenian Azerbaijani Bengali Serbia Macedonian Irlandia Jerman Finlandia Hindi Slovakia Turki Cina Cina Yavansky Korean Panjabi