Panganggité: Surgeon Yurevich V.V.

Ing kabeh area pengobatan modern, siji bisa meh ora nemokake area luwih nyenengake, dramatis lan luwih ekstrim tinimbang surgery. Tembung surgery saka basa Yunani kuno secara harfiah diterjemahake minangka karya jarum. Nanging, ora kaya ahli kerajinan tangan, dokter bedah bisa kanthi tangane dhewe ngobati pasien metu saka tangane ing wayahe. Ing cara sing padha, kanthi tangan sing padha, bedah bisa nyirnakake wong, ing kasus ora trep karo profesi sing gedhe.

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Ing operasi modern, perhatian khusus diwenehake kanggo pendarahan internal. Iki disebabake ing kasunyatan menawa pendarahan internal luwih sithik kanggo diagnosa tinimbang mbukak. Lan tegese perawatan medis bisa ditundha. Internal disebut getihen, ditondoi dening pencurahan getih menyang rongga alam awak utawa spasi digawe kanthi artifisial.

Gumantung ing jumlah getihen, ana telung deres pendarahan: moderat, sedheng lan abot.

Panganggité: Surgeon Yurevich V.V.

Apa wae intervensi bedhah sing ditandhani sapa wae, piyambake nyebabake tatu.

Sayange, sanajan mesthine dibuwang ing kabeh respek asring uga dibayangake karo fenomena sing ngganggu kaya suprapasi.

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Kuku sing diambah minangka patologi sing umum ditemokake ing praktik bedah rawat, sing mbutuhake perawatan bedah langsung. Penyebab paling umum saka perkembangan kondisi iki yaiku trauma, sepi lan sepatu sing ora bener. Ngilangake pucuk sing diambah ora njamin yen masalah iki ora bakal kedadeyan maneh. Akeh sing ora ngerti carane mbusak kuku sing diambah .

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Publikasi sacara sedhela nyedhiyakake informasi babagan apa sing kudu dilakoni ing retakan tulang rusuk. Dadi, rata-rata, fraktur tulang rusuk kira-kira 15% kabeh jinis karusakan saka balung. Mekanisme cedera ing patologi iki bisa langsung lan ora langsung. Conto mekanisme ora langsung yaiku patahan tulang rusuk ing bagian sisi nalika meksa dada ing arah anteroposterior. Amarga kasunyatane yen iga sing saling terhubung, perpindahan fragmen ing volume sing signifikan ora kedadeyan.

Panganggité: Surgeon Denisov MM

Pengobatan bedhah primer (PHO) yaiku surgical procedure sing nyedhiyakake nyegah infeksi tatu lan nyiptakake kondisi sing perlu kanggo penyembuhan luka sing paling efektif.

Pirogov Nikolai Ivanovich

Pirogov Nikolai Ivanovich (1810-1881) - Dokter bedah Rusia, pangadeg atlas anatomi topografi (anatomi lokasi), pendiri operasi militer Rusia lan anestesi (ilmu anestesi).

Nikolai Ivanovich lair ...

Buyalsky Ilya Vasilyevich

Ilya Vasilyevich Buyalsky (1789-1866) miwiti kariré minangka mahasiswa ing Medical-Surgical Academy di St Petersburg. Ing wiwitan, dheweke dituku minangka asisten pendidik, lan sawise lulus, dheweke nampa jabatan pendeta. Proyektor ...

Bobrov Alexander Alekseevich

Bobrov Alexander Alekseevich (1850-1904) lulusan fakultas kedokteran Universitas Moskwa, ing ngendi dheweke mbedakake dheweke minangka murid kanggo karyane babagan topik "Gegambaran otak lan kejutan traumatis." Praktek ing klinik ...

Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich

Sklifosovsky Nikolay Vasilyevich (1836-1904) - pangadeg operasi militer ing rongga weteng, direktur institut kekaisaran ...

Dyakonov Peter Ivanovich

Peter Ivanovich Dyakonov (1855-1908) yaiku salah sawijining ahli bedah terkemuka ing Rusia. Aktivitas ing kedokteran kasebut dibedakake karo macem-macem kapentingan lan panemuan. Panjenenganipun nedahaken minat khusus babagan pengembangan anatomi topografis. Antarane sumbangan utama Peter Ivanovich ... Sabanjure

Inozemtsev Fedor Ivanovich

Inozemtsev Fedor Ivanovich mlebu sajarah kesehatan umum Rusia, ora mung minangka bedah luar biasa lan dokter dhokter, nanging uga dadi reformis. Jeneng Fyodor Ivanovich diakoni minangka sing pisanan ing Éropah Empu Éropah Kakaisaran, dilakokaké nalika operasi ...

Botkin Sergey Petrovich

Pentinge karya Sergei Petrovich Botkin (1832-1889) kanggo obat domestik lan donya ora bisa ditemtokake. Secara harfiah saben negara ing negara kita wis krungu jeneng iki paling sithik wae, sanajan dheweke awake adoh saka kedokteran lan ora tau nguripake ... Next

Reseksi tiroid

Panganggité: endocrinologist Andretsova N.V.

Biasane, pasien sing disaranake operasi kuwi pengin ngerti apa iku lan ...

Blokade mboten pepak saka bunderan kiwa-Nya

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Nalika kita duwe kadhemen kanthi wahing lan watuk sing ora ana telu, meh kabeh ngerti carane ...

AV blockade 2 derajat

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Senadyan akeh cara kanggo diagnosa penyakit jantung, salah siji sing paling terjangkau lan ...

Blokade lengkap saka bundel tengen Nya

penulis: dhokter Pyataeva Margarita

Dokter sampeyan wis diwenehi elektrokardiogram kanggo sampeyan: mesin sing kaku, kabeh tumpukan kabel sing nganggo suckers lan ...

Laparoscopy ing ginekologi

pengarang: gynecologist Snytko IM

Laparoscopy minangka cara praktis modern kanggo diagnosa lan perawatan saka macem-macem penyakit ginekologi, ...

Burns in the dada

pengarang: dokter Umanchuk A.A.

Sensasi kobong ing dada iku arang banget, lan kadhangkala mbebayani. Wiwit masalah dadi prasaja, ...

Garis getih ing feces bayi

panulis: pediatrician Pristavko T.A.

Anak sing isih enom butuh perawatan lan perhatian khusus. Saben pangowahan ing kesehatane ...

Condensation Breast-Sealing in Breastfeeding

pengarang: endocrinologist Riazova E.A.

Kandhutan lan kelahiran ngganti latar hormonal awak wadon, nyiapake kanggo proses pakan ...

Pemeriksaan Susu

pengarang: dokter Sholenkina ON

Kaendahan wanita ora mung wujud ramping, pikiran sing cetha lan katon apik. Peran penting ing ...

Kirim kanggo komunikasi: surgeon-live@yandex.ru